Σε δημοπρασία το Ford GT40 από την ταινία «Ford v Ferrari»

Μια καλή ευκαιρία για εμάς να γνωρίσουμε το αμάξι που κλέβει την παράσταση στη νέα ταινία των Christian Bale και Matt Damon.

Η replica του Ford GT40 που οδηγεί ο Christian Bale στην ταινία «Ford v Ferrari» τίθεται σε δημοπρασία μέσω της Mecum. Στη νέα δουλειά του James Mangold, o Bale υποδύεται τον Βρετανό οδηγό αγώνων Ken Miles, ο οποίος μαζί με τον Carroll Shelby (Matt Damon), συνεργάζονται προκειμένου να φέρουν τη νίκη στη Ford απέναντι στο μεγάλο αντίπαλο δέος, τη Ferrari στο ράλι του Le Mans το 1966.

Οι συντελεστές της ταινίας από τη Fox Studios, προκειμένου να αποτυπώσουν με τον καλύτερο τρόπο τα ιστορικά δεδομένα, ανέθεσε στον κατασκευαστή αυτοκινήτων Superformance να αναδημιουργήσει πιστά το όχημα της Ford.

Παρόλο που το αποτέλεσμα οπτικά είναι εξαιρετικό, αυτό το GT40 είναι περισσότερο ένα restomod. Αυτός είναι ο όρος που χρησιμοποιείται όταν συνδυάζονται υλικά παλιά και νέα για να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο, με τις καλύτερες προοπτικές.

fhdfhghg

Κάτω από την κουκούλα, κρύβεται ένας απίθανος 8,3-λίτρων κινητήρας Roush Performance που έτρεξε σε 511 κυβικά εκατοστά, κάτι που είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τις εκθέσεις HypeBeast του V8 7,0 λίτρων.

Ο κινητήρας διαθέτει επίσης μια σειρά χαρακτηριστικών απόδοσης, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ψεκασμού καυσίμου τύπου K & N Inglese και μιας εξάτμισης πίσω από την έξοδο "Bundle of Snakes". Αν βάλουμε μαζί και τα 600 άλογα που διοχετεύονται στους τροχούς τύπου Shelby American Halibrand μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου πέντε ταχυτήτων τύπου RBT / ZF, τότε καταλαβαίνεται για τη δύναμη μιλάμε.

Το εσωτερικό του Ford GT περιέχει καθίσματα Alcantara αρχικού τύπου, όργανα Smiths και ένα τιμόνι Motolita με ακρίβεια κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

hdfhdfhghgf

Η Mecum δεν έχει υπολογίσει πόσο θα κοστίσει το Superformance GT40, αλλά η Autoweek σημειώνει ότι παρόμοια παραδείγματα μπορεί να κοστίσουν μέχρι και 150,000 δολ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ford v Ferrari πήρε εξαιρετικά το box office του περασμένου Σαββατοκύριακου με άνοιγμα 31,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ο ουρανός είναι το όριο, γι’ αυτό το αμάξι που ήταν μπροστά από την εποχή του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved