Zagato Raptor, ένα ακατέργαστο ιταλικό διαμάντι

Ένα ξεχωριστό αμάξι, που κέρδισε με την αξία του μια θέση ανάμεσα σε... γίγαντες.

Το Zagato Raptor έκανε την εμφάνισή του, στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης το 1996 με σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της Lamborghini Diablo και του κλασικού μοντέλου της εταιρείας, Canto. Βέβαια με το πέρασμα του χρόνου, ούτε το Raptor ούτε το Canto μπόρεσαν να μπουν στη μαζική παραγωγή και να τεθούν σε κυκλοφορία.

 

 

Κατασκευασμένο με βάση τα σχέδια του Diablo, το Zagato έφτανε να ζυγίζει λιγότερο από 320 kg χάρη στο αμάξωμα από ανθρακονήματα, ενώ διέθετε και τον εντυπωσιακά δυνατό V7 5,7 λίτρων κινητήρα, όπως και τα μοντέλα της Lamborghini. Και φυσικά είχε τη δυνατότητα να πιάσει τα 0-100 σε μόλις 4'', με τη μέγιστη ταχύτητά του να φτάνει τα 320χλμ/ώρα.

 

zagato raptor 1 1 thumb 960xauto 107128

 

Η ιταλική εταιρεία μπόρεσε και ολοκλήρωσε τα σχέδια του Raptor μόλις σε τέσσερις μήνες χάρη στον σχεδιασμό με τη βοήθεια υπολογιστή, ενώ το αμάξι χαρακτηρίστηκε από ένα... φουτουριστικό look στο εξωτερικό του, ενώ εσωτερικά οι χώροι του έχουν κάτι από τα κλασικά supercars της εποχής.

 

zagato raptor 3 1 thumb 960xauto 107131

 

Ακόμα και σήμερα, το Zagato Raptor θεωρείται ως ένα από τα αρτιότερα supercars που δημιουργήθηκαν ποτέ, με το σχέδιο και την εκτέλεση να το κατατάσσουν ως ίσο απέναντι στους «γίγαντες» της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved