Το καλύτερο αμάξι σε ταινία του James Bond ήταν Jaguar

H απόδειξη ότι η Aston Martin δεν θα έχει πάντα τα πρωτεία.

Όταν ακούμε και βλέπουμε μια ταινία με πρωταγωνιστή τον James Bond, πάντα περιμένουμε να εμφανιστεί από κάπου μια εκπληκτική Aston Martin, που είτε διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας gadgets, είτε θα σε αφήσει άφωνο με το απαράμιλλο design της.

Στην ταινία «Spectre» όμως του 2015, δεν τράβηξε τα βλέμματα μια Aston Martin, αλλά η μοναδική Jaguar C-X75 που οδηγήθηκε από τον δολοφόνο κ. Hinx, τον οποίο υποδύθηκε ο Dave Bautista και μας προσέφερε μια μοναδική καταδίωξη.

 

 

Το συγκεκριμένο μοντέλο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την ταινία, με το C-X75 να δείχνει στον κόσμο το νέο supercar της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Βέβαια, τα σχέδια ήταν έτοιμα 5 χρόνια πριν όμως η οικονομική κρίση που επικρατούσε στον πλανήτη, ανάγκασε την Jaguer να αναβάλλει τα σχέδιά της και τη συνεργασία της με την Williams Formula One.

Μόλις τέσσερα αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν για τις ανάγκες της ταινίας και φυσικά, όταν ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα επεστράφη στη Williams, ώστε να εξυπηρετήσει εμπορικούς σκοπούς.

 

https hypebeast.com image 2019 10 jaguar c x75 james bond spectre one of five stunt car auction 3

 

Φυσικά βρέθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας, ενώ πίσω από το τιμόνι της Jaguar βρέθηκε και ο πρώην πιλότος της Formula 1, Felipe Massa. Το C-X75 θεωρείται άξιος συνεχιστής της κληρονομιάς των supercars της Jaguar, όπως το XKSS και το XJ13.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved