Εάν υπήρχε Άγιο Δισκοπότηρο της ασφάλτου αυτό θα ήταν η Lamborghini Countach

Ένα αμάξι που άφησε το σημάδι του τη δεκαετία του ’80 και εμείς σας το παρουσιάζουμε όπως του αρμόζει.

Κάθε δεκαετία, κάθε εποχή είχε και ένα σήμα κατατεθέν. Ένα πρόσωπο, ένα αντικείμενο, μια θεωρία που όριζε μια ολόκληρη γενιά και είχε τη δύναμη να επηρεάσει με τον τρόπο του τα πλήθη.

Μεταξύ των φανατικών των τεσσάρων τροχών, αυτή τη θέση κατέχει η εμβληματική Lamborghini Countach QV «Downdraft». Ένα μοντέλο που η παραγωγή του ξεκίνησε το 1974, όμως τη δεκαετία του ’80 αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, φέρνοντας τρελά κέρδη.

Lamborghini Countach White on Red 9830 970x647

Όμως το συγκεκριμένο μοντέλο του 1985 αποτελεί κάτι ξεχωριστό. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια έκδοση της Lamborghini Countach. Ονομάστηκε «Downdraft» λόγω των έξι υδατανθράκων Weber Downdraft, ενώ ο 5.0 λίτρων V12 κινητήρας του και οι 455 ίπποι το μετέτρεπαν σε ένα… κτήνος της ασφάλτου.

Η Lamborghini κατασκεύασε μόλις 544 μοντέλα, δείχνοντας ξεκάθαρα το πόσο σημαντικό αντικείμενο αποτέλεσε για τους Ιταλούς η δημιουργία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Προσθέστε και το γεγονός πως βρέθηκε στο πρωτοσέλιδο του φυλλαδίου που εκδόθηκε για το Σαλόνι της Γενεύης του 1985.

countach qv downdraft 3 thumb 960xauto 106961

Σήμερα, η ανακατασκευή του κόστισε μόλις… 300.000 δολάρια, με την Pirelli να αναλαμβάνει τα ελαστικά, τοποθετώντας τα P7, ενώ η εξάτμιση του αμαξιού αποτελεί έργο της Ansa Sports, ενώ πλέον βρίσκεται στο Μουσείο Αυτοκινήτων της Νέας Ορλεάνης, καθώς μεταφέρθηκε εκεί από τον Al Copeland, τον γνωστό ιδιοκτήτη των Popeye's Chicken.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved