Αυτή η Ferrari έχει μια ιστορία να μας πει

Ένα αμάξι που άλλαξε τον τρόπο που έβλεπαν τα αυτοκίνητα στη Ferrari.

Το 1960, ένα ιδιαίτερο μοντέλο της Ferrari εμφανίστηκε στο ράλι του Le Mans. Όχι ένα αγωνιστικό αμάξι, αλλά το αυτοκίνητο του τελετάρχη του αγώνα. Ήταν η Ferrari 250 GTE2+2, το πρώτο μοντέλο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τέσσερις θέσεις.

ca0817 300177 1

Η συγκεκριμένα σειρά αποτέλεσε, μια από τις σημαντικότερες στιγμές της Ferrari, καθώς για πρώτη φορά οι Ιταλοί αφήνουν στην άκρη τις επιδόσεις σε μια πίστα και επικεντρώνονται στην οδηγική απόλαυση και στην άνεση που μπορεί να προσφέρει ένα αυτοκίνητο.

Το εξωτερικό μέρος είναι σχεδιασμένο από την ξακουστή εταιρεία σχεδιασμού, Pininfarina,, ενώ το 250 2+2 διαθέτει στο εσωτερικό του, τον θρυλικό κινητήρα Colombo V12. Ο παραπάνω συνδυασμός δημιούργησε ένα αμάξι άνετο, ακόμα και για τέσσερις επιβάτες, ενώ την ίδια ώρα μπορούσε να φτάσει τα 240 χλμ./ώρα, αφήνοντας τους πάντες άφωνους με τις απίθανες ικανότητές του.

Το συγκεκριμένο 250 GTE έκανε πρόσφατα το μεγάλο ταξίδι. Από την «μαμά» Ιταλία στις ΗΠΑ και από εκεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου βρίσκεται έως και σήμερα. Πραγματοποιήθηκε μια αρκετά μεγάλη αλλαγή στο εξωτερικό του, ενώ αναβαθμίστηκε και ο V12 κινητήρας του.

ferrari 250 gte 3 thumb 960xauto 106129

Τα δερμάτινα καθίσματά του, όσο και το χρώμα τους, το κλασσικό έντονο κόκκινο της Ferrari παρέμειναν ανέγγιχτα, διατηρώντας μέχρι και σήμερα το vintage άρωμα και την παράδοση, καθώς ακριβώς έτσι έφυγε το 1960 από το Maranello της Ιταλίας και με τα χρόνια μετατράπηκε σε ένα αμάξι ορόσημο της Ferrari.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved