H Bentley Cornice είναι για τους λάτρεις του ρετρό

Ένα αμάξι από το παρελθόν στη σύγχρονη εποχή.

Κάθε εποχή έχει τη μόδα της και ο μηχανοκίνητος χώρος δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός, με τα άλλοτε πολυτελή και ευρύχωρα αμάξια να δίνουν τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά, η οποία χαρακτηρίζεται από μοντέρνα designs και κυρίως ταχύτητα.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι το ρετρό εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Αν ίσχυε το αντίθετο δεν θα ερχόταν στην επιφάνεια η εμβληματική Bentley της εποχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (1939) η οποία περίμενε 80 ολόκληρα χρόνια για να γνωρίσει την άσφαλτο.

 

 

Πρόκειται για την Corniche που αποτελούσε το συνδετικό κρίκο της Embiricos 4 ½ Litre και της R Type Continental η οποία θεωρείτο μια έκδοση υψηλών επιδόσεων της MkV saloon. Μόνο που δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει καθώς ενεπλάκη σε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο κατά τη διάρκεια των δοκιμών, με αποτέλεσμα να κληρονομήσει εκτεταμένες φθορές.

Εν έτει 2019 η Mulliner -το εξειδικευμένο τμήμα της Bentley που ασχολείται με τις πιο πολυτελείς εκδόσεις και τις ειδικές κατασκευές αμαξώματων- μετά από πολλά χρόνια μελέτης και επισκευών, φέρνει επιτέλους το αυτοκίνητο στη ζωή, προσαρμόζοντάς τα στοιχεία του τότε, με τις αναλογίες του σήμερα.

Απόλαυσέ την στο παρακάτω άλμπουμ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved