Μαθήματα ιστορίας από τη Ferrari

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία φέρνει ξανά στον κόσμο το μοντέλο που στιγμάτισε μια ολόκληρη γενιά.

Η σειρά 250 της Ferrari κατασκευάστηκε από το 1953 και ήταν τα αυτοκίνητα που μετέτρεψαν την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία σε ένα παγκόσμιο θρύλο. Από το πειραματικό 250 S μέχρι το 250 GTO, το οποίο χαρακτηρίζεται ως και σήμερα ως ένα έργο τέχνης, η σειρά 250 αποτελεί τη ναυαρχίδα της Ferrari.

 

 

Πολύ πριν την ύπαρξη των social media και την δύναμη που μπορούν να προσφέρουν, ο «πατέρας» της εταιρείας, Ένζο Φεράρι έπιασε αμέσως το νόημα του να προσφέρει τα αμάξια του σε μέλη της υψηλής κοινωνίας.

Ένας απ' αυτούς ήταν και ο Αλεσάντρο ΡουσπόλιΙταλός ευγενής με διασυνδέσεις και γνωριμίες σε όλο τον κόσμο, με φίλους όπως ο Σαλβαδόρ Ντάλι και τον Πάμπλο Πικάσο. Μάλιστα λέγεται, πως ο Φεντερίκο Φελίνι εμπνεύστηκε από τον Ρουσπόλι την ταινία που άφησε εποχή, το «La Donce Vita».

Alessandro Ruspoli 9th Prince of Cerveteri and his wife Francesca dei Baroni Blanc

 

Το συγκεκριμένο μοντέλο που μπορείτε να απολαύσετε στο παρακάτω άλμπουμ, είναι το 250 GT Series I και ανήκε στον Αλεσάντρο Ρουσπόλι. Πρόκειται για ένα από τα μόλις 40 που κατασκευάστηκαν, με το υπέροχο design να κλέβει την παράσταση. Στη δημοπρασία του Monterey, η τιμή του θα φτάσει άνετα τα 7 εκατ. δολάρια, καθώς συνδυάζει την πολυτέλεια, την δυσκολία εύρεσής του, αλλά και την σπουδαιότητα του παλιού του ιδιοκτήτη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved