Η επετειακή Rolls-Royce σε προκαλεί να υποκλιθείς μπροστά της

Ένα έργο τέχνης που τιμά το παρελθόν της.

Το μακρινό 1919, ο λοχαγός John Alcock και ο υπολοχαγός Arthur Brown έγιναν οι πρώτοι στην ιστορία της ανθρωπότητας που πραγματοποίησαν πτήση χωρίς στάση πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, πιλοτάροντας ένα Vickers Vimy με δυο κινητήρες Rolls-Royce Eagle VIII.

Οι βενζινοκινητήρες των 20,3 λίτρων και οι 350 ίπποι, τους βοήθησαν να πιάσουν την εντυπωσιακή για την εποχή ταχύτητα των 250 χλμ/ώρα, με την πτήση να ολοκληρώνεται παρά τα αρκετά προβλήματα που συνάντησαν οι δυο πιλότοι.

100 χρόνια μετά το σπουδαίο αυτό επίτευγμα, η Rolls-Royce για να τιμήσει τη μνήμη των δυο ανδρών σχεδίασε και κατασκεύασε 50 μοντέλα Wraith Eagle VIII, θυμίζοντας σε όλους εκείνη τη σπουδαία πτήση.

Το χρώμα Gunmetal και Selby Gray δείχνει τον ουρανό της νύχτας, ενώ το εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου, είναι ειδικά σχεδιασμένο για να φέρνει στο μυαλό μας τις εικόνες από τη γη που έβλεπαν ζωντανά οι δυο πιλότοι.

Ένα πραγματικό αριστούργημα, που αποτίει φόρο τιμής σε δυο εξαίρετους άνδρες που αψήφησαν τον κίνδυνο. Δείτε στο παρακάτω άλμπουμ το νέο συλλεκτικό μοντέλο της Rolls-Royce.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved