Η μαγεία ενός τιμονιού της Formula 1

Ο πιλότος της Mercedes, Valteri Bottas μας δίνει τα φώτα του.

Όποιος θεωρεί πως είναι απλή υπόθεση να οδηγείς μονοθέσιο της F1 είναι πολύ γελασμένος. Δεν φτάνει μόνο να είσαι πολύ γυμνασμένος και να έχει τέλεια αντίληψη του μονοθεσίου του, αλλά ταυτόχρονα να γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν την οποιαδήποτε πτυχή του αμαξιού του.

Όπως έκανε και ο θρυλικός Nikki Lauda.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί Ένα τιμόνι μονοθεσίου της Formula 1. Ένα τέτοιο μαραφέτι βλέπεις, δεν προσφέρει απλώς τη δυνατότητα να στρίβεις δεξιά και αριστερά, αλλά άπειρες ακόμα που σε έναν νορμάλ άνθρωπο θα προκαλούσαν ζάλη. Μια ματιά να του ρίξεις, θα συνειδητοποιήσεις ότι περισσότερα κουμπιά διαθέτει αυτό, παρά ένα controller του PlayStation.

 

 

Όπως είδες στο παραπάνω άλμπουμ το τιμόνι της πρωταθλήτριας Mercedes-AMG Petronas διαθέτει ένα άκρως πολυδιάστατο και ιδιαίτερα χαοτικό τιμόνι, με άπειρες λειτουργίες και συνδυασμούς κουμπιών.

Η σημασία και πολυπλοκότητα του συγκεκριμένου τιμονιού είναι τεράστια για το εκάστοτε μονοθέσιο, καθώς απαιτούνται γύρω στις 80 ώρες προκειμένου να κατασκευαστεί ενώ ταυτόχρονα το κόστος του ξεπερνά κατά πολύ την τιμή ενός καλού καινούργιου αυτοκινήτου.

 

 

 

 

Υπάρχει πλέον κανείς που να διαφωνεί ότι η δουλειά του πιλότου της F1 είναι δύσκολη; Για όλους τους δίσπιστους ο νικητής του πρώτου Gran Prix της σεζόν στην Μελβούρνη, ο Valtteri Bottas, συμμετείχε σε ένα βίντεο της Mercedes παρουσιάζοντάς μας την πολυπλοκότητα και ταυτόχρονα την κυριότερη λειτουργεία ενός τέτοιου «γραναζιού», αναγκάζοντάς μας να τον αποθεώσουμε για την δεξιοτεχνία του να το χειρίζεται.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved