3 απλοί τρόποι για να φορέσεις το σακάκι χωρίς γραβάτα

Και αν δεν το μάντεψες, είναι το πουκάμισο που κάνει την διαφορά. 

Η γραβάτα δεν είναι για όλες τις χρήσεις. Άλλωστε αν ήταν, πώς θα βοηθούσε την εμφάνιση σου να ξεχωρίζει; Πέρα όμως από αυτό, ο συνδυασμός του πουκαμίσου χωρίς γραβάτα με το σακάκι, είναι από εκείνες που βγάζουν κάτι πιο άνετο. Πιο αεράτο. Μπορεί να σε ταξιδεύει σε ταινίες που είχαν ως theme το Μαϊάμι της δεκαετίας του ‘70, αλλά σαν συνδυασμός παραμένει επίκαιρος μέχρι σήμερα. Αρκεί να τον τιμήσεις έξυπνα.

 

Δοκίμασε πουκάμισα με φαρδύ γιακά

suitnotie2

Θυμάσαι αυτό που είπαμε παραπάνω για το Μαϊάμι του ‘70; Τα εν λόγω πουκάμισα βέβαια ξεκίνησαν να γίνονται διάσημα από τις αρχές των 60s και χάρη στον κινηματογράφο πέρασαν στο pop culture του αντρικού ντυσίματος. Είναι τα πουκάμισα με τα περίφημα camp collars, στα οποία ο γιακάς «σκεπάζει» το σακάκι. Απλά φροντίζεις το σακάκι σου να είναι fit και μεσάτο, ώστε να μην επιπλέεις μέσα και χάνεται ο γιακάς.

 

Να μιλήσουμε λίγο και για πουλόβερ; 

 

Προτίμησε πουκάμισα αγγλικού τύπου

suitnotie3

Πριν περάσουμε στον συνδυασμό, ένα μικρό μάθημα ιστορίας. Ο λόγος που πολλά πουκάμισα στην Αγγλία ραβόντουσαν χωρίς γιακά, ήταν για να διαχωριστεί η υψηλή κοινωνία από τους μικρομεσαίους και τους εργάτες. Οι τελευταίοι συνήθως δεν είχαν ούτε λεφτά ούτε λόγο να φορέσουν γραβάτα, οπότε ο γιακάς ήταν περιττός. Παρόλα αυτά τα collarless είναι τα πιο διάσημα πουκάμισα μετά τα διθυραμβικά Oxford και παραμένουν από τα πρώτα σε πωλήσεις. Παρότι έχουν σχεδιαστεί για να μην έρχονται σε επαφή με γραβάτες, είναι από τους πιο στιλάτους συνδυασμούς που μπορείς να κάνεις.

 

Κράτησε το απλό – και ανοιχτό

suitnotie4

Αν όλο το παραπάνω σου μοιάζει απλά μεγάλος πονοκέφαλος θυμίσου αυτό: κάθε πουκάμισο που δεν το συνοδεύει γραβάτα, μπορεί να δείξει αμέσως πιο urban και χαλαρό σαν ντύσιμο, ξεκουμπώνοντας το πρώτο κουμπί. Το σακάκι ωστόσο πρέπει να είναι κουμπωμένο, εκτός και αν το πουκάμισο δεν είναι αυστηρά classy από μόνο του – και έχει σχέδιο καρό ή ακόμη και πιο χοντρές ρίγες. Και μην ανησυχείς καθόλου για την γραβάτα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved