To λευκό το denim να μην το φοβάσαι

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα jeans που διστάζεις να αγοράσεις.

Στην Ελλάδα όταν λέμε jeans, εννοούμε σχεδόν πάντα το μπλε. Δεν μας ενδιαφέρει αν υπάρχουν πιο light αποχρώσεις του, πιο σκούρες σε μαύρο ή γκρι. Για τον περισσότερο κόσμο, η έννοια jean καταλήγει στο κλασσικό μπλε της εργατιάς, που έγινε διάσημο από τους εργάτες στα εργοστάσια. Και παρότι το blue-jean είναι μία ολόκληρη ξεχωριστή ιστορία στο κομμάτι της μόδας, δεν είναι το μόνο εκεί έξω.

Οι άντρες το φοβόμαστε το άσπρο για πολλούς λόγους. Επειδή λερώνεται εύκολα. Επειδή τονίζει ατέλειες. Επειδή προβληματιζόμαστε ότι θα δείχνουμε σαν θαμώνες ντισκοτέκ στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Και δεν είναι καθόλου έτσι. Το λευκό denim είναι από τα παντελόνια που μπορούν να αναδείξουν το στυλ σου. Αρκεί να προσέξεις 2-3 πραγματάκια.

whitesummer slim fit mens white pants 2019

Πρόσεχε όταν το διαλέγεις

Το λευκό σαν χρώμα, τονίζει πράγματι τα 1-2 παραπάνω κιλά του «σωσιβίου» γύρω σου. Η λύση είναι απλή: αν έχεις κάποια παραπανίσια κιλά που θέλεις να καλλωπίσεις, μην παίρνεις ποτέ τα λευκά denim σε slim fit γραμμή. Προτίμησε την regular και έχει στο νου σου πως επειδή τα jeans «ανοίγουν» πρέπει όταν το φοράς να σου είναι εφαρμοστό – πάντα για την regular γραμμή. Θα σου καθίσει μία χαρά χωρίς προβλήματα και δεύτερες σκέψεις στο να πας να το αλλάξεις.

 

howtodenimprods5

 

Συνδύασέ το σωστά

Κάποιοι πιστεύουν πως τα άσπρα πηγαίνουν μόνο με άσπρα. Ή πως το άσπρο θέλει μόνο μαύρο. Η αλήθεια είναι ωστόσο πως το λευκό jean αποτελεί ξεκάθαρα μία μπαλαντέρ επιλογή. Αν φοβάσαι ότι θα μοιάζεις με ανάποδο σερβιτόρο σε ταβέρνα, το άσπρο ταιριάζει εξαιρετικά με γκρι, με μπλε ή ακόμη και καφέ ή κρεμ. Αυτό που ωστόσο πρέπει να θυμάσαι, είναι πως το άσπρο (αν και φοριέται τον χειμώνα) έχει πάντα μία πιο χαλαρή διάθεση. Προτιμάται περισσότερο σαν urban καθημερινό ντύσιμο, παρά να συνδυάζεται με σακάκια και παλτό για το γραφείο. Προτίμησε καλύτερα denim μπουφάν, λ ή και χοντρές ζακέτες για να τα συνοδέψεις.

 

Untitled design 22 1 1 1

 

Φρόντισε το όπως πρέπει

Το άσπρο jean ωστόσο έχει και τους δικούς του κανόνες στο πλύσιμο. Ότι και αν έχεις ακούσει για τα πλυντήρια και τις χρωμοπαγίδες του, ο άντρας που τιμάει το λευκό του jean, το πλένει στο χέρι για να μην έχει παρατράγουδα. Αρκεί ένα λάθος για να το δεις να μεταμορφώνεται σε άλλο χρώμα και το λευκό δεν συγχωρεί τέτοια λάθη. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο και επειδή η ατμόσφαιρα έξω δεν είναι η καλύτερη, για να μην αλλοιωθεί η απόχρωση και από λευκό αποκτήσει πιο σκουρωπό χρώμα, φρόντισε να το πηγαίνεις στο καθαριστήριο μία φορά τον μήνα.

Ιδού μερικά συνδυαστικά στυλ για να παραδειγματιστείς. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved