5 πουκάμισα που πρέπει να υπάρχουν στην ντουλάπα σου για 5 διαφορετικούς λόγους

«Εγώ φοράω το ίδιο όταν βγαίνω ραντεβού και όταν πάω σε συνέντευξη για δουλειά»; ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΑΥΤΑ;

Το ίδιο τραγούδι θα βάλεις να ακούσεις ενώ παίζεις Assassin's Creed Odyssey με τους κολλητούς και το ίδιο όταν πας με το αμάξι σπίτι, για πρώτη φόρα, την τύπισσα που μιλάς στο Instagram ένα μήνα τώρα; Θα απαντήσεις όχι και θα το κάνεις αβίαστα.

Ε, όπου τραγούδι βάλε «πουκάμισο» και θα καταλάβεις πως δεν μπορείς να φοράς ένα στυλ του συγκεκριμένου ρούχου παντού και πάντα. Το κάθε σχέδιο πουκάμισου εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες και απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό.

Για αυτό εσύ δεν αρκεί να έχεις «ένα αγαπημένο γκρι, που το έχω πλύνε-βάλε και το φοράω συνέχεια», αλλά πρέπει να έχεις τουλάχιστον 5 είδη στην ντουλάπα σου. Γιατί «έκαστος εφ' ω ετάχθη» που έλεγε και ο Ηρόδοτος και κάπου θα σου φανούν χρήσιμα τα παρακάτω…

 

1. Καρό

casa


Ένα κόκκινο-μπλε καρό το έχεις ήδη. Είτε είσαι κρυφόhipster, είτε ακούς Κωνσταντίνο Αργυρό, κάποια στιγμή το έχεις φορέσει. Αλλά «υπάρχει ζωή» και πέρα από αυτόν τον χρωματικό συνδυασμό. Υπάρχουν τα πράσινα και τα καφέ καρό για εσένα που είσαι διανοούμενος, που πηγαίνεις σε παρουσιάσεις βιβλίων και σε jazz συναυλίες στο Fuzz. Υπάρχει το σκούρο, μοβ καρό για τους πιο mainstream φίλους που το έχουν συνδέσει με το Κυριακάτικο σινεμά με την κοπέλα τους και υπάρχει και το μπλε καρό που είναι το κομμάτι-κλειδί για κάθε casual εμφάνισή σου. Δεν θα κριθείς αρνητικά, αλλά δεν θα κάνεις και ιδιαίτερη εντύπωση. Τίμια επιλογή.

 

 

2. Ριγέ

vdfd


Intellectual και αθλητικό, από τη φύση του. Σου φέρνει στο μυαλό νέο-γιάπηδες που φεύγουν από το γραφείο, πηγαίνουν για το καθιερωμένο μάθημα tennis και ξαναγυρίζουν να συνεχίσουν τα meetings. Eίναι όμως κομψό το άτιμο και είναι ιδανικό για να φανείς συμπαθής και easy going τύπος αν βρεθείς ανάμεσα σε άγνωστη παρέα. Όλοι συμπαθούν αυτόν με το καρό πουκάμισο, είναι κάτι σαν άγραφος νόμος.

 

 

3. Μονόχρωμο

vvdd


Μπλε σκούρο, γκρι, μαύρο, λευκό, χακί, μπεζ και ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς (αν σκέφτεσαι φούξια και πράσινο τότε λογικά έχεις χρωματικό ίλιγγο ή είσαι Lokomotiv Kuban). Αυτά τα πουκάμισα, όχι όλα αλλά αρκετά από αυτά, βρίσκονται στην γκαρνταρόμπα κάθε τριαντάρη που έχει ένα σχετικό dress code στη δουλειά και τα συνδυάζει με jeans, chinos και κοτλέ τώρα που χειμωνιάζει. Είναι οι στυλοβάτες της γκαρνταρόμπας σου σε καθημερινό επίπεδο, απλά εκτός γραφείο φαίνεται σαν να χάνουν την υπερδύναμή τους. Κάπως σαν τον Superman όταν γίνεται και πάλι Clark Kent.

 

 

4. Γαλάζιο (είναι κατηγορία από μόνο του δεν «παίζει» με το μονόχρωμο)

fedre


Αν υπάρχει ένας αστικός μύθος σε ό,τι αφορά το ανδρικό ντύσιμο τότε αυτός περιστρέφεται γύρω από «τη θεωρία του γαλάζιου πουκάμισου». Αυτή που λέει πως όταν θες να πάρεις τη δουλειά, το κορίτσι και το «χειροκρότημα», τότε φοράς ένα γαλάζιο πουκάμισο. Το οποίο είναι κάτι σαν το συνώνυμο της «απόλυτης επιτυχίας» σε μορφή ρούχου. Και είναι ξεκάθαρα το ένα και μοναδικό ρούχο που θα σου λέγαμε να είχες στην γκαρνταρόμπα σου αν ερχόταν το τέλος του κόσμου και έπρεπε να διαλέξεις. Γιατί οι γυναίκες το λατρεύουν και το κορίτσι σίγουρα θα το έπαιρνες (ακολουθεί πονηρό κλείσιμο ματιού).

 

 

 

5. Το εμπριμέ του Βαρουφάκη

p03dsx7k


Αντισυμβατική επιλογή για αγόρια που δεν αντέχουν να περνάνε απαρατήρητα. Που φοβούνται την ομαδοποίηση, που έχουν χιούμορ και αντέχουν την κριτική. Γιατί τα εμπριμέ δεν είναι για όλους και μπορεί να εγείρουν σχόλια. Να είσαι προετοιμασμένος. Εμείς θα σου πούμε να το τολμήσεις και να μην ακούς τις σειρήνες της συμβατικότητας. Άλλωστε «το δυνατό δέντρο πετροβολούν», τα έχει πει η Άντζελα αυτά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved