Οι κάλτσες δεν είναι μόνο για τον Άη Βασίλη

Ακόμα και το πιο επίσημο ντύσιμο «σηκώνει» λίγη πλάκα.

Κακά τα ψέματα, δεν δείχνουμε στην κάλτσα την προσοχή που της αρμόζει. Συνήθως αρπάζουμε και φοράμε ό,τι υπάρχει μέσα στο συρτάρι, χωρίς να ενδιαφερόμαστε για το χρώμα, το μήκος ή το στυλ. Αλλά δεν πάει έτσι. Η κάλτσα είναι για το παπούτσι ό,τι είναι και η γραβάτα για το πουκάμισο. Για την ακρίβει, η κάλτσα είναι αυτό το αξεσουάρ-κλειδί για να «σπάσεις» μερικούς στυλιστικούς κανόνες, να παίξεις μαζί τους και γενικά να δώσεις μια πιο fun νότα στο ντύσιμό σου.

Μετά από αυτό το κείμενο, θα εκτιμήσεις περισσότερο την κάλτσα, σαν το προσεγμένο αξεσουάρ που πρέπει να υπάρχει στο συρτάρι σου και όχι κάποιο κουρέλι που ξέμεινε. 

Οι αντιθέσεις δεν κάνουν απαραίτητα κακό

power socks styling advice

Οπωσδήποτε, η γκρι και η μαύρη κάλτσα είναι αυτές που ονομάζουμε σταθερές αξίες. Πάνε σχεδόν με κάθε στυλ ντυσίματος και είναι χρώματα τα οποία δεν θα σε προβληματίσουν. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τολμήσεις για κάτι πιο χρωματιστό. Οι σκουρόχρωμοι συνδυασμοί στα σακάκια -και ειδικότερα στα full suits- ταιριάζουν άριστα με φανταχτερά χρώματα όπως το κόκκινο ή το μπλε μαρέν, χωρίς να σε κάνουν να δείχνεις καρναβάλι. 

Μην το παρακάνεις με τα σχέδια

socks styling advice for me

Ξέχνα οτιδήποτε μπορεί να σου φέρει στο μυαλό τη ζωγραφιά ενός μαθητή δημοτικού. Κάλτσες με σχεδιάκια από κούπες, κιθάρες, χριστουγεννιάτικα δέντρα. Αν έχεις τέτοιες στο συρτάρι σου, καλό είναι να μείνουν εκεί. Εκτός αν θες να τις χρησιμοποιείς αυστηρά μέσα στο σπίτι ή να θες να βοηθήσεις τον Άγιο Βασίλη να αφήσει κάπου τα δώρα. Τα μόνα μοτίβα που θα σου δώσουν το κάτι παραπάνω σε στυλ είναι τα εξίσου κλασικά πουά και το μικρό καρό.

Δεν  τα δείχνουμε φάτσα-φόρα όλα

socks and sneakers for men

Το μυστικό στη σωστή επιλογή, είναι να γνωρίζεις πόση κάλτσα πρέπει να δείξεις. Ένας είναι ο άτυπος κανόνας: Τόσο όσο, δηλαδή μετρημένα πράγματα και χωρίς να το παρακάνεις. Επομένως, το να φαίνεται μία ιδέα από το σχέδιο, είναι φυσιολογικό. Όχι όμως στο σημείο να μοιάζει με πολύχρωμο μανίκι για τις απόκριες. Ειδικά αν αγαπάς το πουά.

Βασικά, πρέπει να τις κρατάς σε καλή κατάσταση

best mens sock brands 2015

Όχι στις τρύπες και όχι στα σημεία που έχουν ξηλωθεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ύφασμα. Αυτές οι κάλτσες χρειάζονται άμεσα πέταμα και αντικατάσταση. Όχι μόνο δεν κάνουν την δουλειά τους (να σε κρατούν ζεστό), αλλά αφήνουν την υγρασία και τους μικροοργανισμούς που βρίσκονται στον πάτο του παπουτσιού, να κάνουν πάρτι.

Και σε καμία περίπτωση όχι με σορτς

socks and shorts men style

Η μόνη δικαιολογία για να συνδυάσεις ψηλή κάλτσα με σορτσάκι, είναι αν πηγαίνεις για ποδόσφαιρο. Αλλιώς είναι μία κακή αντιγραφή των χίπστερ που, κακά τα ψέματα, είναι πλέον εκτός μόδας. Ή μήπως σου δώσανε ρόλο στη Μελωδία της Ευτυχίας;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved