Το παπιγιόν του Ρεβεγιόν, το σωστό, το σενιαρισμένο

Tips για να μην το φορέσεις σαν φιόγκος.

Ναι οκ, ξέρουμε. Οι πρώτες σκέψεις που σου έρχονται είναι «Δεν τα φοράω εγώ αυτά», «Πού θα μου χρειαστεί εμένα το παπιγιόν;», «Τι είμαι ο James Bond;» κλπ. Και ως ένα σημείο, δεν έχεις και άδικο. Απλά δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται στη ζωή και δεν μιλάμε μόνο για τα Χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν.

Μπορεί ο κολλητός σου να σε θέλει κουμπάρο ντυμένο με παπιγιόν. Ή να πρέπει να παραστείς σε ένα επίσημο πάρτι της εταιρείας που δουλεύεις. Και, τέλος πάντων, δεν είναι πυρηνική φυσική, μαθαίνεται πολύ πιο εύκολα απ’ ότι νομίζεις και, όχι, δεν σε κάνει να φαίνεσαι φιόγκος. Σε κάνει κομψό.

 

510258748 award presenter british actor sacha baron cohen poses.jpg.CROP.promo xlarge2

 

Δώσε βάση:

1. Αρχικά, κούμπωσε όλα τα κουμπιά του πουκαμίσου σου και σήκωσε τον γιακά, όπως ακριβώς όταν δένεις γραβάτα.

2. Η μία άκρη του παπιγιόν πρέπει να είναι 3-4 εκατοστά μακρύτερη από την άλλη, ενώ η σωστή πλευρά του παπιγιόν πρέπει να «κοιτάζει προς τα έξω». Όλα καλά ως εδώ;

3. Ο πρώτος κόμπος είναι αρκετά απλός. Είναι σαν αυτόν που κάνεις με τα κορδόνια των παπουτσιών. Ένας απλός σταυρωτός, που πρέπει όμως να είναι ιδιαίτερα σφιχτός (όχι για πνίξιμο). Στη συνέχεια «κρέμασε» την μακρύτερη πλευρά του παπιγιόν στον ώμο για να μην σε ενοχλεί.

4. Παίρνεις την κοντή πλευρά του παπιγιόν και την τυλίγεις γύρω από τον λαιμό σου, σχηματίζοντας έτσι μία μικρή θηλιά στο πλάι. Λογικά θα διακρίνεις το σχήμα του φιόγκου. Με τον δείκτη και τον αντίχειρα, κράτα την θηλιά «ανοιχτή» μέχρι να σχηματιστεί ο φιόγκος. Με το άλλο σου χέρι τώρα, φέρε την μακρύτερη πλευρά στη μέση του μισού φιόγκου που έχεις ήδη φτιάξει, έτσι ώστε τώρα να σχηματιστεί μια δεύτερη θηλιά πίσω από το φιόγκο.

5. Εδώ το σημείο είναι ζόρικο και χρειάζεται προσοχή: Πιάσε την άκρη που κρέμεται προς τα κάτω και τύλιξέ την κάθετα προς το στήθος σου και κάτω από το φιόγκο. Τώρα πιάσε τις δύο άκρες έτσι ώστε να λεπτύνουν και σπρώξε τις μέσα στη θηλιά. Αυτό που πρέπει να κάνεις τώρα, είναι να ρυθμίσεις σωστά τις δύο πλευρές του φιόγκου ώστε να φτιαχτεί σωστά το σχήμα.

6. Κατέβασε τον γιακά και εφάρμοσε σωστά τον κεντρικό κόμπο. Πρέπει να είναι στη μέση και να καλύπτει το πρώτο κουμπί του πουκαμίσου σου.

Τσίμπα το και οπτικοποιημένο:

 

bowtie

Σε κάθε περίπτωση, έχε στο νου σου πως το παπιγιόν είναι ζόρικο ακόμη και γι’ αυτούς που είναι πιο εξοικειωμένοι μαζί του. Θέλει προσοχή και αργές κινήσεις. Αλλά όπως σε όλα, practice makes perfect.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved