Πάρε προαγωγή στο στυλ σε 6 βήματα

Σωστό ντύσιμο και καλή ψυχολογία στη δουλειά σε χρόνο dt.

Σίγουρα έχεις κι εσύ μια «στολή» που διαρκώς φοράς στη δουλειά. Μπορεί να είναι το τζιν και το t-shirt σου ή ένα σκουρόχρωμο polo μπλουζάκι. Μπορεί επίσης να είναι το υφασμάτινο παντελόνι που έχεις στη ντουλάπα σου και το φοράς με κλασικό γαλάζιο πουκάμισο. Όπως και να έχει, το επαγγελματικό σου στιλ είναι αρκετά πιθανό να έχει… ρουτινιάσει μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην ίδια δουλειά. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει, πως η κατάσταση δεν διορθώνεται. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη θέληση και τρία απλά βήματα για να μεταμορφώσεις, στην κυριολεξία, το στυλ σου, εντυπωσιάζοντας το αφεντικό σου και τα – πάντα ευπρόσδεκτα – βλέμματα από τις συναδέλφους.

Βήμα #1: Εν αρχή ην το παπούτσι

Το Α και το Ω ενός σωστού look είναι τα παπούτσια. Πάντα και παντού. Ένα κλασικό διαχρονικό καφέ δερμάτινο παπούτσι είναι μια επιλογή που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο, ενώ θα δώσει εκείνη την έξτρα λεπτομέρεια στο ντύσιμό σου, που θα κάνει τη διαφορά. Δεν είναι πολυτέλεια, είναι ένα βασικό κομμάτι της ανδρικής γκαρνταρόμπας.

brogues1 2

Βήμα #2: Μάθε τα νούμερά σου

Είσαι σίγουρος πως αν σε ρωτήσουμε ποιο είναι το νούμερό σου στα τζιν, θα μπορέσεις να μας απαντήσεις με βεβαιότητα; (Άσε κάτω την ετικέτα, σε βλέπω). Το πιο σημαντικό στοιχείο που κάνει έναν άνδρα στυλάτο, είναι το να φορά κομμάτια που έχουν σωστή εφαρμογή. Άσε τα skinny jeans για τους hipsters και αν έχεις στη ντουλάπα σου παντελόνια που θεωρείς πως χρειάζονται τροποποίηση, πήγαινε σε μια μοδίστρα και άφησέ την να κάνει τη δουλειά της. Ακόμη και τα πιο φίνα ρούχα χρειάζονται μια μικρή προσαρμογή για να σου ταιριάζουν ταμάμ.

Tailorshp

Βήμα #3: Μη φοβάσαι να τολμήσεις

Ένα μπλουζάκι σε έντονο χρώμα (όπως το κόκκινο, που σύμφωνα με έρευνες είναι το χρώμα της αυτοπεποίθησης), ένα σακάκι που θα σε κάνει να δείχνεις πιο περιποιημένος ή ένα πουκάμισο με διακριτικά prints, είναι κομμάτια που θα δώσουν άλλη πνοή στο καθημερινό σου ντύσιμο. Η λεπτομέρεια κάνει και πάντα θα κάνει τη διαφορά. Μη βαριέσαι, λοιπόν, να πειραματιστείς.

3

Βήμα #4: Βάλε χέρι στην ντουλάπα σου

Και όταν λέμε «βάλε χέρι», εννοούμε ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ. Όχι άλλες μπλούζες με στάμπα, όχι άλλα φθαρμένα sneakers (μπορείς να τα κρατήσεις για το γυμναστήριο). Για κάθε ένα κομμάτι που δοκιμάζεις ή τακτοποιείς, πάντα να σκέφτεσαι «είναι αυτό κάτι που ταιριάζει στο στυλ μου;» και θα δεις πόσο πιο εύκολα θα το δεις να μεταμορφώνεται κάθε μέρα που περνάει.

bigstock Man Choosing Cloth 151847612

Βήμα #5: Το σακάκι είναι φίλος σου

Επένδυσε σε ένα καλής ποιότητας σακάκι σε navyblue χρώμα – είναι η απόλυτη απόχρωση για άψογες επαγγελματικές εμφανίσεις και ταιριάζει με όλα. Για να διαλέξεις το σωστό μέγεθος και να αποφύγεις το να δείχνει σαν... βαφτιστικό, όταν το δοκιμάσεις, κούμπωσέ το μέχρι πάνω και για να τσεκάρεις τα μανίκια και σήκωσε τα χέρια σου ως το ύψος των ώμων. Αν εφαρμόζει σωστά, τότε είσαι oktogo. Αν όχι, άφησέ το στην άκρη. Το σακάκι είναι σαν τις σχέσεις: Αν χρειάζεται να το προσαρμόσεις πολύ, τότε μάλλον δε σου ταιριάζει.

suit 51

Βήμα #6: Βρες το σήμα-κατατεθέν σου

Σου αρέσουν τα μανικετόκουμπα; Έχεις πάθος με τις γραβάτες; Θες να το τολμήσεις φορώντας bow-ties; Αγαπάς πολύ τα δερμάτινα σακίδια; Η κατηγορία στην οποία θα κάνεις «τσεκ», είναι και αυτή που θα πρέπει να δώσεις βάση. Ευκολάκι;

6



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved