10 ταινίες των 90s που πήγαν το στυλ σε άλλο επίπεδο

Για να καταλάβεις γιατί φοράς σήμερα φαρδιά, μάλλινη ζακέτα και ας μην είσαι σινεφίλ.

Tα 90s μας γεμίζουν νοσταλγία γιατί οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μεγαλώσει μέσα σε αυτά (θα έγραφα ‘ανδρωθεί’ αλλά εγώ είμαι κορίτσι).

Πρώτο γεγονός. Tα 90s και ο normcore ενδυματολογικός τους κώδικας είναι φέτος πιο επίκαιρος από ποτέ. Δεύτερο γεγονός. Τα 90s και οι κινηματογραφικοί τους ήρωες ήταν, είναι και θα είναι ό,τι πιο cool και ακομπλεξάριστο έχει περάσει από την μεγάλη οθόνη τα τελευταία 30 χρόνια. Τρίτο γεγονός. Όλες αυτές οι διαπιστώσεις μας έκαναν να αναζητήσουμε τις ταινίες-ορόσημα του στυλ που δεν χαρακτήρισαν μόνο τη δεκαετία του 1990, αλλά επηρέασαν και την ενήλικη ζωή μας ακόμα και αν δεν θυμόμαστε απ’ έξω τις ατάκες τους ή δεν έχουμε –πλέον- τις αφίσες τους στα εφηβικά μας δωμάτια.

 

trainspotting ewan mcgregor jonny lee miller

 

 

Οι fictional χαρακτήρες του Renton, του Dude, του Henry Hill και του Dickie Greenleaf έχουν παραδώσει μαθήματα στυλ που είναι ακόμα και σήμερα αξεπέραστα... με σινεφίλ και μη όρους. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε για εσένα παρακάτω τις δέκα ταινίες των 90s που πρέπει να δεις (ή να επαναλάβεις) άμεσα αν θες να είσαι μέσα στη μόδα και εν έτει 2017.

Καλή προβολή.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved