Getty Images «Αξίζει να πάω σε ράφτη το κοστούμι μου;»

Απαντήσεις σε στυλιστικές ερωτήσεις που προβληματίζουν τύπους σαν τον Daniel Craig.

Ένα καλό κοστούμι, είναι ο πιο πιστός ενδυματολογικός φίλος ενός άντρα. Ακόμη και αν δεν τα αγαπάς ιδιαίτερα, πρέπει να το παραδεχτείς. Όταν φοράς ένα καλό κοστούμι, τα βλέμματα είναι πιο εύκολο να πέσουν πάνω σου. Σε αναδεικνύει, σε κάνει και δείχνεις πιο επιβλητικός και δίνει άλλη έννοια στο στυλ. Κακά τα ψέματα, το κοστούμι «πουλάει».

Αν λοιπόν είσαι από εκείνους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ή από τους φρέσκους που μόλις αγόρασαν ένα, θα σε ενδιαφέρουν και τα παρακάτω ερωτήματα που κληθήκαμε να απαντήσουμε. Ακόμη και αν δεν μοιάζεις στον κύριο παρακάτω.

1620

«Αγαπημένο μου ρούχο είναι ένα κοστούμι που πήρα πριν δύο χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι το΄χω βάλει μόνο μια φορά. Μπορώ να το φοράω συχνότερα χωρίς να δείχνω υπερβολικός;»

Το θέμα είναι που θέλεις να το φοράς. Για παράδειγμα, αν θες να βγεις για καφέ -ακόμα και στο Κολωνάκι- το κοστούμι ακούγεται υπερβολικό. Εκτός δηλαδή και αν είσαι δικηγόρος ή τραπεζικός. Μπορεί όμως κάλλιστα να φορεθεί σε ένα event, όπως π.χ. μία θεατρική παράσταση. Επίσης δεν υπάρχει τίποτε το υπερβολικό στο να το επιλέξεις ως ρούχο εξόδου σε ένα εστιατόριο ή σε ένα καθωσπρέπει μπαρ. Φρόντισε να είσαι άνετος, όχι σφιγμένος, και μην διστάσεις να βγάλεις το σακάκι όπου το απαιτεί η περίπτωση. Κανείς δεν χτύπησε κοκτέιλ κουμπωμένος σαν τον κουμπάρο σε γάμο. Οπότε πριν αποφασίσεις αν μπορείς να το βάλεις, σκέψου πρώτα τα μέρη που επιλέγεις να πηγαίνεις.

«Αξίζει να πάω σε ράφτη το κοστούμι μου; Δεν είναι πολλά τα 100 ευρώ για να το λεπτύνω;»

Αρχικά, αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως ένα καλό κοστούμι αποτελεί επένδυση. Δεν λέμε πως πρέπει να ακουμπήσεις μία πεντακοσάρα ευρώ, αλλά όσο καλύτερη η ποιότητα τόσο πιο καλό και το αποτέλεσμα στα χέρια του ράφτη. Δεύτερον, αν έχεις χάσει κιλά ή σου βγήκε πιο φαρδύ απ' ότι περίμενες, η επίσκεψη στον ράφτη είναι μονόδρομος. Το παντελόνι δεν πρέπει να σακουλιάζει και το σακάκι πρέπει να εφαρμόζει όμορφα πάνω σου, όχι να δείχνει κρεμασμένο σε καλόγερο. Τα 100 ευρώ είναι ένα τίμιο ποσό, αλλά σίγουρα -με λίγο παραπάνω ψάξιμο- μπορείς να βρεις και καλύτερες τιμές.

daniel craig grey suit

«Δεν είμαι ιδιαίτερα ψηλός. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω πριν αγοράσω κοστούμι;»

Όπου ο Θεός δεν έδωσε μπόι, το κοστούμι μπορεί να δώσει στυλ. Στους κοντύτερους άντρες, ο κανόνας -που θα τους βολέψει κιόλας- είναι ένας: slim fit κοστούμια. Ή τουλάχιστον, στενή γραμμή. Όσο πιο εφαρμοστό είναι το κοστούμι στο σώμα, τόσο πιο εύκολα «ξεγελάει» το μάτι στο κομμάτι του ύψους. Αντιθέτως, ακόμη και η κανονική γραμμή, θα σε δείχνει μπόγο χωρίς λόγο. Κρίμα δεν είναι; 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved