Talented Mr Ripley: Όλα όσα μάθαμε για το στιλ των πρωταγωνιστών

Η τεράστια αντίθεση των Tom Ripley και Dickie Greenleaf.

 

Το στιλ δεν είναι απλώς μερικές επιλογές στα ρούχα, αλλά ολόκληρη φιλοσοφία και πολλές φορές για να βρούμε αυτό που ψάχνουμε πρέπει να βρούμε κάτι που να μας εμπνεύσει. Και σίγουρα η έμπνευση από τον The Talented Mr. Ripley, δεν είναι κάτι που περνά απαρατήρητο. Και ενώ μπορεί να έχει γίνει ντόρος με το remake της ταινίας στο Netflix, ωστόσο το στιλ των χαρακτήρων της ταινίας έχει γίνει σημείο αναφοράς.

 

Η γκαρνταρόμπα και το στιλ των βασικών χαρακτήρων στην ταινία του 1999 διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη της ταινίας. Η αντίθεση μεταξύ του χαρακτήρα του Jude Law, Dickie Greenleaf, και των Tom Ripley και Matt Damon αντιστοίχως «καθιερώνει» τις διαφορές ανάμεσα στο background, την αυτοπεποίθηση, τις προσωπικότητες, τον πλούτο και την αίσθηση του στιλ των ζευγαριών.

Η έντεχνη εστίαση στο στιλ ήταν αποτέλεσμα της πρόσληψης σε μια από τις πιο διάσημες σχεδιαστές κοστουμιών του Χόλιγουντ - τη βραβευμένη με Όσκαρ Anne Roth. Η ταινία, σε σκηνοθεσία Anthony Minghella, ήταν υποψήφια για πέντε Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων των Καλύτερων Κοστουμιών για την Ann Roth και τον Gary Jones. Υπάρχουν επίσης υπαινιγμοί σχεδιαστικών επιρροών σε όλη την ταινία από το Purple Noon - την κινηματογραφική έκδοση του βιβλίου της δεκαετίας του 1960.

 

 

Η συναρπαστική αντίθεση του Tom Ripley και Dickie Greenleaf

Τα αξέχαστα κοστούμια της ταινίας αντιπροσωπεύουν άψογα και με ακρίβεια τη μόδα της δεκαετίας του 1950. Αλλά αυτό δεν είναι γενική δεκαετία του '50. Αντίθετα, Rothκ αι Jones διαφοροποίησαν έντεχνα το αμερικανικό και το ιταλικό στιλ εκείνη την εποχή, ενώ αποκαλύπτουν επίσης την ανισότητα στην ανατροφή των δύο πρωταγωνιστών.

Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ γίνεται τηλεοπτική σειρά

Ο Ripley είναι ντυμένος με πλεκτές γραβάτες, χακί chinos και καφέ brogues. Είναι ενδιαφέρον ότι τα κλασικά υφασμάτινα πουκάμισά του από την Οξφόρδη (OCBD) είναι παρόμοια με αυτά που φοράει ο χαρακτήρας στο Purple Noon. Τα ρούχα προέρχονται ξεκάθαρα από την αμερικανική ανατολική ακτή με αποχρώσεις της ενδυμασίας Ivy League που, όπως και ο χαρακτήρας, είναι ακατάλληλα για τημ ιταλική Ριβιέρα.

Ο Ripley δηλώνει ότι δεν είχε πάει ποτέ στην Ιταλία πριν, και αυτό φαίνεται. Η εμφάνισή του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα πιο casual στυλ της νότιας Ιταλίας και τα ρούχα που φορούσαν οι εύποροι, όπως ο Greenleaf και οι φίλοι του.

Ο Dickie Greenleaf, από την άλλη, αποτελεί την επιτομή του στιλ και της Riviera chic. Φοράει μια ποικιλία ρούχων, ανάλογα με την τοποθεσία, αλλά όλα αποκαλύπτουν έναν χαρακτήρα με μια έμφυτη αίσθηση του ταλέντο που έχει εγκλιματιστεί στο περιβάλλον του. Τα ρούχα του ταιριάζουν απόλυτα με το σκηνικό, με τα συνοδευτικά αξεσουάρ να προσθέτουν μια ακόμη πινελιά στιλ, όπως κλασικά γυαλιά ηλίου, ατσάλινο ρολόι χειρός με χρυσά δαχτυλίδια.

Μεγάλο μέρος της ταινίας διαδραματίζεται στο ζεστό και χαλαρό κλίμα της ακτής της Αμάλφι και τα ρούχα του Greenleaf ταιριάζουν με το περιβάλλον του. Οι διαφορές συνεχίζονται όταν το ζευγάρι επισκέπτεται διαφορετικές τοποθεσίες, με τον Ripley να τείνει προς τα πιο σταθερά ρούχα και τον Greenleaf να επιδεικνύει την προσαρμοστικότητά του ως σήμα κατατεθέν. Προς το τέλος της ταινίας, όταν ο Ripley αρχίζει να «γίνεται» Greenleaf, η κύρια εστίασή του είναι η υιοθέτηση της μοναδικής και καλά επιλεγμένης ενδυμασίας του Greenleaf.

 

Το στιλ του Dickie Greenleaf

Η γκαρνταρόμπα του Greenleaf είναι η επιτομή της εύκολης αδιαφορίας κάποιου που έχει μεγαλώσει με χρήματα. Εκ πρώτης όψεως, πολλά από τα ημερήσια ρούχα του φαίνονται απλώς να μιμούνται casual ιταλικά στιλ. Ωστόσο, είναι σαφώς υψηλής ποιότητας και η ευκολία με την οποία συνδυάζει άνετα αλλά αριστοκρατικά ρούχα, συχνά σε παστέλ χρώματα, προσθέτει στην ανέμελη γοητεία του.

Για μεγάλο μέρος της ταινίας,ο  Greenleaf συνδυάζει επίσημα και casual στοιχεία. Για παράδειγμα, στο Mongibello, προτιμά πουκάμισα με γιακά κατασκήνωσης, vintage ιταλικά πλεκτά ή ένα λευκό λινό πουκάμισο για ιστιοπλοΐα. Συνδυάζονται με λευκό παντελόνι ή ακόμα και ροζ βερμούδα και λευκά loafers penny ή λευκά πάνινα sneakers. Τέλος, και όταν ντύνεται casual, προσθέτει αξεσουάρ όπως δαχτυλίδια, μια μαύρη δερμάτινη ζώνη Gucci και vintage γυαλιά ηλίου Persol Ratti.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved