associated press Μήπως στα Oscars είδαμε το τέλος της γραβάτας;

Πριν καταλήξουμε σε βιαστικά συμπεράσματα, ας δούμε τι έχουνε να μας πουν οι Ryan Gosling, Bradley Cooper και Robert Downey Jr.

Η 96η απονομή των Oscars ήταν μία ωδή στο Oppenheimer. Το έπος του Christopher Nolan σάρωσε σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες, με τον επιτυχημένο σκηνοθέτη, τον Cillian Murphy και τον Robert Downey Jr. να φεύγουν με τα χρυσά αγαλματίδια στην αγκαλιά τους. Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε. Αυτή η λαμπερή βραδιά δεν είναι αφιερωμένη μόνο στην απονομή των Oscars αλλά και σε όλα τα παρελκόμενα. 

Όπως τις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

bradley cooper 2

Εκεί που μεγάλη απούσα ήταν η γραβάτα. Οι Ryan Gosling, Bradley Cooper, Robert Downey Jr. και Mark Ruffalo, εκτός από τις υποψηφιότητες για τα Oscars, είχαν ακόμη ένα κοινό. Εμφανίστηκαν χωρίς να φοράνε γραβάτα, όπως ακριβώς συνέβη και με τους Dwayne “The Rock” Johnson, Chris Hemsworth, Joseph Quinn. 

Πάρτε μαθήματα στιλ από την εμφάνιση του Bradley Cooper στα BAFTA

Τι σημαίνει για το μέλλον της γραβάτας η απουσία της από τη λαμπερή βραδιά των Oscars; Έρχεται το τέλος της από το ανδρικό στιλ, σε μία εποχή που τιμάται δεόντως από τις γυναίκες; Αυτό είναι αρκετά νωρίς ώστε να το υποθέσουμε και να το προβλέψουμε. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Κάτι που γίνεται αντιληπτό από τις ανοιξιάτικες πασαρέλες.

chrishesmorh

 

Τις τελευταίες σεζόν, οι Louis Vuitton, Kenzo και Paul Smith έχουν υιοθετήσει την γραβάτα στα κοστούμια τους, ενώ brands όπως οι Zegna και Dior την έχουν αγνοήσει επιδεικτικά. Την ίδια στιγμή η απουσία της γραβάτας έγινε αντιληπτή και στο πολιτικό επίπεδο, όταν το 2022 στη Σύνοδο Κορυφής της G7, οι ηγέτες του κόσμου δε φόρεσαν γραβάτα. Βέβαια όταν τα έκανε αυτά ο Αλέξης Τσίπρας το 2015, γελάγατε. 

robertdowneyjr

Αλλά ας επιστρέψουμε στα Oscars. Είτε πρόκειται για το Gucci ξεκούμπωτο πουκάμισο του Gosling, είτε για το μαύρο πουκάμισο του Robert Downey Jr. και την bolo γραβάτα του, σε φάση “να βάλω ή όχι γραβάτα;”, οι άνδρες του Hollywood μάς έδειξαν ότι υπάρχει μία εκπληκτική ποικιλία και εύρος για να αγκαλιάσουμε την εμφάνιση χωρίς γραβάτα, ενώ την ίδια στιγμή εμφανιζόμαστε αντάξιοι της μεγαλύτερης βραδιάς του Hollywood.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved