Assosiated Press Ο Βασιλιάς Κάρολος απέδειξε ότι η γραβάτα είναι statement

 

Ελλάδα παντού βλέπει ο Ρίσι Σούνακ τελευταία, του την έφερε και ο King Charles.

Με την κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου να είναι σε τεταμένο επίπεδο, λόγω των Γλυπτών του Παρθενώνα και όσων ακολούθησαν μετά την άρνηση του Πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ να παραβρεθεί στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Γλυπτά Παρθενώνα: Όταν σε κατηγορούν για αθέτηση σε κάτι που είναι ήδη δικό σου

Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα χρειάζεται ένας μεσάζοντας να εξομαλύνει την κατάσταση. Ένας χαρακτήρας-προσωπικότητα, όπως ο Βασιλιάς Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

 

Γνωστός άλλωστε και για τις ελληνικές ρίζες του, ο Βασιλιάς παραβρέθηκε στην 28η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα COP28 στο Ντουμπάι, όπου μίλησε σήμερα και ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος επέλεξε να εμφανιστεί φορώντας τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες.  Ο Βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να τιμήσει τις ελληνικές του ρίζες, φορώντας μία γραβάτα με μικρές ελληνικές σημαίες του ιστορικού οίκου γραβατών, ανδρικών- γυναικείων αξεσουάρ, PAGONI Maison des Cravates, 1933. Η εμβληματική αυτή γραβάτα σχεδιάστηκε προσωπικά από την κυρία Μαριάννα Παγώνη, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως η «γραβάτα της ελληνικής υπερηφάνειας».

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη χρονική στιγμή που φόρεσε την εν λόγω γραβάτα θα μπορούσε εύλογα να «μεταφραστεί» ως ένα μήνυμα υπέρ της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, μετά το unfair του Βρετανού Πρωθυπουργού και τις μεγάλες διαστάσεις που έλαβε το ζήτημα τις τελευταίες ημέρες.

Ή αλλιώς, για τους λάτρεις του στιλ, μια απόδειξη ότι η γραβάτα είναι, όντως, statement.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved