Το νέο G-Shock είναι μία ωδή στα παραδοσιακά κράνη των σαμουράι

Η Casio αποτίει φόρο τιμής στο παραδοσιακό κράνος Shougeki-Maru: Gai kabuto που φορούσαν οι Ιάπωνες σαμουράι.

Για τον εορτασμό της 40ης επετείου της G-Shock, η Casio φέρνει στο προσκήνιο ωραίες δουλειές. Το νέο ρολόι ονομάζεται MRG-B2000SG και παίρνει έμπνευση από το παραδοσιακό κράνος Shougeki-Maru: Gai kabuto που φορούσαν οι Ιάπωνες σαμουράι, το οποίο εκτός από μέσο προστασίας ήταν και ένδειξη κοινωνικής θέσης και ικανότητας. 

Το ρολόι είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και η στεφάνη του παρουσιάζει μια τίγρη και ένα μοναδικό ανάγλυφο μοτίβο που έχει λαξευτεί στο χέρι από τον Masao Kobayashi, έναν διάσημο μεταλλουργό με εξειδίκευση στην τεχνική κυνηγιού. Η κάσα του ρολογιού διαθέτει στρώσεις από επιχρίσματα ιόντων σε σκούρα ασημί απόχρωση, και υποβάλλεται σε διαδικασία σκλήρυνσης σε βαθιά στρώματα. 

 

 

Ο λευκός ιμάντας του ρολογιού, που έχει σχεδιαστεί για να παραπέμπει στο λευκό ito odoshi – μια τεχνική δεσίματος που χρησιμοποιείται στην πανοπλία των σαμουράι – είναι κάτι περισσότερο από μια αισθητική επιλογή: υποδηλώνει την ανυποχώρητη αποφασιστικότητα ενός σαμουράι. Κατασκευασμένος από φθοριούχο καουτσούκ, η ιμάντας προσφέρει άνετη εφαρμογή, ανθεκτικότητα και αντοχή στους λεκέδες.

Η μεταλλική πλάκα στο πλάι της κάσας, η οποία τιμά την 40η επέτειο του G-SHOCK, και οι τέσσερις βίδες με ρουμπίνια ολοκληρώνουν την μοναδική εμφάνιση του μοντέλου που γιορτάζει τόσο την παραδοσιακή δεξιοτεχνία όσο και τις σύγχρονες τεχνολογίες της Ιαπωνίας.

Το MRG-B2000SG είναι μια περιορισμένη έκδοση 700 τεμαχίων και θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved