Όταν ο κόσμος ντυνόταν με την φανέλα της Manchester United

Πίσω στα 90s οι εμφανίσεις του ‘96/98 μίλησαν στο στυλ του κάθε πιτσιρικά που μεγάλωσε με τον David Beckham.

Ας δούμε λίγο τα πράγματα ως έχουν. Αν κάποιος από εσάς έχει πιτσιρίκια που πάνε στο Γυμνάσιο ή έστω ανίψια στο Λύκειο ή μικρότερα αδέρφια που φέτος θα τελειώσουν, θα δουν και την μόδα που στηρίζουν. Αυτή του ΝΒΑ. Ναι, είναι αλήθεια πως οι φανέλες -όχι μόνο του Γιάννη και των Bucks- σε συνδυασμό με την trap μουσική, έχουν εισάγει ένα πολύ διαφορετικό στυλ από εκείνο που θυμόμαστε εμείς οι παλαιότεροι την δεκαετία του ’90. Και όχι απλά του ’90, αλλά εκείνη την περίφημη διετία του 1996-1998.

Εκείνη την εποχή, στην Ελλάδα τουλάχιστον, ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν το ποδόσφαιρο. Όχι μόνο η Σούπερ Λιγκ, αλλά πολλές και διάφορες εμφανίσεις. Από της Bayern με το όνομα του Jaap Stam, μέχρι του Fowler στη Liverpool, του Ζιζού και του Ronaldo της Real ή ακόμη και του Mendieta της Valencia. Οι πιτσιρικάδες της φορούσαν με Arnette γυαλιά ηλίου και σκισμένα τζινς, με μαλλί κοντοκουρεμένο, καρφάκι ή φράχτη και με παπούτσια Millenium της Nike. Αυτό ήταν το urban στυλ των αγοριών της εποχής και καμία φανέλα δεν έκανε τόσο πάταγο εκείνη τη διετία, όσο αυτή της Manchester United.

 

 

Το Netflix με το Beckham μας βοήθησε να το θυμηθούμε αυτό. Η αλήθεια βέβαια είναι, πως δεν ήταν μόνο ο Beckham η αφορμή – ειδικά αν θυμάται κανείς την Manchester United εκείνης της εποχής, που κυριολεκτικά έσβηνε φωτιές. Παράλληλα ωστόσο, ίσως και άθελά τους, οι Κόκκινοι Διάβολοι δημιούργησαν μία από τις πιο στιλάτες ποδοσφαιρικές φανέλες της δεκαετίας του ’90. Την φόρεσαν άνθρωποι που αγάπησαν την ομάδα, άνθρωποι που αγάπησαν τους παίκτες και άλλοι που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν ήταν Manchester και έγιναν ισόβιοι φανς. Και το στυλιστικό κομμάτι, έκανε σίγουρα τη δουλειά του.

Διάβασε επίσης: Το μεγάλο αφιέρωμα του Ratpack για τον David Beckham

Όλα αυτά με την φανέλα της Umbro, τα διακριτικά καρό στα μανίκια, το σήμα της ομάδας στο κέντρο και όχι πάνω αριστερά όπως συνηθιζόταν και τον κλασσικό άσπρο γιακά που πρόλαβε να τον σηκώσει μέχρι και ο Eric Cantona.

Ενός λεπτού σιγή λοιπόν σε όλες εκείνες τις ποδοσφαιρικές ομάδες που έπλασαν το στυλ των 90s. Άλλωστε μια εποχή, ήταν της μόδας να δηλώνεις Manchester United, Chicago Bulls και Michael Schumacher.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved