Seiko Η Seiko τιμά την κληρονομιά του Bruce Lee

Η νέα έκδοση του Seiko 5 Sports δεν μπορεί να λείπει από τη συλλογή σου.

Δεν υπάρχει παιδί που να μην κλώτσησε ή έριξε μπουνιές στον αέρα σκεπτόμενο τον Bruce Lee. Πρόκειται για τον απόλυτο μύθο των πολεμικών τεχνών. Η φιλοσοφία του έβαλε τα θεμέλια για τις σύγχρονες μικτές πολεμικές τέχνες ενώ αποτελεί τον άνθρωπο που κατάφερε να βάλει στον παγκόσμιο χάρη τον κινηματογράφου της Κίνας. Μετά τον Bruce Lee, οι άνθρωποι από την Ασία έγιναν ορατοί στο δυτικό κινηματογράφο και πολιτισμό. Έφυγε από τη ζωή το 1973, ωστόσο η «κληρονομιά» του ζει ακόμα.

 

 

Μάλιστα η Seiko θέλησε να τιμήσει τον Bruce Lee και το έκανε με τον πιο εμβληματικό τρόπο. Συγκεκριμένα κυκλοφορεί ένα νέο ρολόι αφιερωμένο στον αστέρα του κινηματογράφου και των πολεμικών τεχνών. Πρόκειται για μία αναβάθμιση του Seiko 5 Sports, που παρουσιάστηκε το 1968 και φέτος κλείνει 55 χρόνια ζωής. Είναι το ρολόι που φορούσε ο Bruce και η νέα περιορισμένη έκδοση διαθέτει κάσα 42,5 mm από ανοξείδωτο ατσάλι με μαύρη επίστρωση. Στο καντράν του υπάρχει χαραγμένος ένας δράκος βασισμένος σε σχέδιο του ίδιου Lee, χρυσοί δείκτες και ενδείξεις γεμισμένοι με μαύρο φωτοβόλο υλικό και το παράθυρο ημέρας/ημερομηνίας στις 3 η ώρα. Επιπλέον, η μαύρη στεφάνη διαθέτει χαραγμένους χαρακτήρες που αντιπροσωπεύουν το πνεύμα του Jeet Kune Do.

Bruce Lee: Το χρονικό του θανάτου ενός θρύλου

Το ρολόι συνοδεύεται από δύο ιμάντες. Ο πρώτος είναι κατασκευασμένος από μαύρο δέρμα με ασημί ραφές, εμπνευσμένος από τα παραδοσιακά ρούχα Kung Fu, και το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με τον ίδιο δράκο που βρίσκετε στο καντράν. Ο δεύτερος ιμάντας είναι κατασκευασμένος από κίτρινο νάιλον και διαθέτει μία μαύρη λωρίδα στην μέση. Θυμίζει τα χρώματα της διάσημης αθλητικής φόρμας του.

 

 

Το ρολόι φιλοξενεί το αυτόματο μηχανισμό Seiko 4R36 με 41 ώρες απόθεμα ισχύος και παρουσιάζεται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο κουτί με την υπογραφή του Lee στο εσωτερικό του καπακιού. Η έκδοση Seiko 5 Sports Bruce Lee θα είναι διαθέσιμο από τον Οκτώβριο του 2023. Η προτεινόμενη λιανική τιμή ορίζεται στα 520 ευρώ και θα κυκλοφορήσουν 15.000 κομμάτια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved