H Swatch ξαναχτυπά με το Blancpain x Swatch Scuba Fifty Fathoms

Ακόμα μία προσιτή συνεργασία υψηλού κύρους, αυτή τη φορά ακόμα καλύτερη από το MoonSwatch.

Πάνω που είχαμε ξεχάσει τις σκηνές χάους στα καταστήματα της Swatch με τις ουρές για ένα ρολόι με το λογότυπο της Omega, οι Ελβετοί ετοιμάζονται να το επαναλάβουν και αυτή τη φορά μάλλον θα είναι ακόμα πιο μεγάλες οι ουρές. Γιατί αυτή τη φορά θα στηθούμε στις ουρές για ένα αυτόματο καταδυτικό ρολόι με το λογότυπο της Blancpain.

To πλατινένιο ιωβηλαίο του Blancpain Fifty Fathoms 

Για το Fifty Fathoms τα έχουμε ξαναπεί, πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά και επιδραστικά καταδυτικά ρολόγια και η 70η του επέτειος έδωσε στο κοινό μια πολύ κομψή επετειακή έκδοση, αλλά για λίγους. Αυτό το τελευταίο μπορεί να αλλάξει με το Scuba Fifty. 

H συνταγή μοιάζει με την άκρως επιτυχημένη του MoonSwatch, μόνο κατάφεραν να την κάνουν λίγο καλύτερη. Το Scuba Fifty ανήκει στη σειρά Bioceramic με κάσα από ένα κράμα κεραμικών και ανακυκλωμένων πλαστικών, όπως και στο MoonSwatch. Και εδώ η κάσα του είναι αντίγραφο του μοντέλου από το οποίο αντλεί έμπνευση και επειδή είναι και καταδυτικό, έχει αντοχή 100m, ό,τι χρειάζεται δηλαδή για χρήση scuca, εξού και το νέο του όνομα. 

 

 

Εκτός από την καλύτερη ποιότητα που εξασφαλίζει η καταδυτική του φύση, στο εσωτερικό της κάσας δεν βρίσκεται ένας κλασικός quartz μηχανισμός, αλλά ένας αυτόματος μηχανικός όπως αξίζει σε ένα ποθητό ρολόι. Πρόκειται για τον μηχανισμό System51 της Swatch που εξοπλίζει τα πιο premium μοντέλα της pop ωρολογοποιίας. 

Όπως και στην περίπτωση του Omega, έτσι και στο Blancpain έχουμε μια ολόκληρη χρωματιστή οικογένεια για το Scuba Fifty. Αντί για 11 ουράνια σώματα, έχουμε 5 εμπνεύσεις από τις θάλασσες. Το Atlantic είναι μπλε, το Pacific είναι κίτρινο, το Arctic είναι μπεζ με πορτοκαλί στεφάνη, το Indian πράσινο και το Antarctic άσπρο. 

 

 

Και στα πέντε μοντέλα η κάσα έχει διάμετρο 42,3mm, ενώ το λουράκι είναι τύπου NATO strap από ανακυκλωμένα δίχτυα αλιείας, όπως συνηθίζεται τώρα τελευταία. Η τιμή του, όπως αναμενόταν δεν θα είναι στα 260€ του MoonSwatch, αλλά θα φτάνει τα 400€, τα οποία και πάλι μοιάζουν με πολύ καλή τιμή, δεδομένου του αυτόματου μηχανισμού και των καταδυτικών δυνατοτήτων. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ζήσουμε και πάλι σκηνές απείρου κάλλους στα καταστήματα της Swatch.   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved