10 low budget συμβουλές για να είσαι καλοντυμένος στη δουλειά σου

Όλα είναι θέμα στιλ.

Το μεγαλύτερο κοινό που μπορεί να έχουμε οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη είναι ότι ντυνόμαστε και πάμε στο γραφείο. Κάποιοι μπορεί να πηγαίνουν πιο χαλαρά ντυμένοι ενώ άλλοι πρέπει να ακολουθήσουν το dress code. Σε κάθε περίπτωση η εμφάνισή μας, όπως και η συμπεριφορά μας πρέπει να είναι στα όρια της ευπρέπειας. Ωστόσο, επειδή ο μισθός μας δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα φοράμε armani καθημερινά στο γραφείο, σκεφτήκαμε πώς με low budget θα είσαι καλοντυμένος. Εξάλλου, όπως και να το κάνουμε μία καλή εικόνα επάντα μετράει.

Γιατί το λευκό T-shirt παραμένει κλασική επιλογή;

Χρησιμότητα

Οι εκατομμυριούχοι όπως οι Warren Buffett και Bill Gates, αναφέρουν ότι δεν αγοράζουν πολύ ακριβά ρούχα, ούτε πάρα πολλά. Αγοράζουν με σύνεση και επενδύουν σε βασικά κομμάτια, που είναι κλασικές επιλογές. Και επίσης, μην ξεχνάς πως πρέπει να είσαι και άνετος στο γραφείο σου.

Χρώματα

Τα σωστά χρώματα μπορούν να κάνουν τα ρούχα σου να φαίνονται πιο ακριβά από ότι είναι, μπορούν επίσης να σε κάνουν να φαίνεσαι πιο ελκυστικός, γι' αυτό να επιμένεις σε ουδέτερα χρώματα με μικρές πινελιές χρώματος.

Ποιότητα

Δεν χρειάζεται να έχεις μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα που δεν θα φορέσεις ποτέ, το σημαντικό είναι να έχεις ρούχα που θα σε εξυπηρετήσουν στην καθημερινότητά σου. Καλύτερα να αγοράσεις μία ακριβή μπλούζα από δύο φθηνές, διότι μακροπρόθεσμα θα σε εξυπηρετήσει καλύτερα.

 

 

Διορθώσεις

Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να διορθωθούν, όπως ένα κουμπί που ξηλώθηκε, ένα φερμουάρ που δεν κλείνει καλά ή ακόμη και στένεμα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες «βλάβες» που είναι ανεπανόρθωτες και δεν χρειάζεται να φορέσεις ένα τέτοιο ρούχο στο γραφείο σου. Αν κάτι δεν φοριέται πια, άστο στην άκρη, αλλιώς κάνε τις επιδιορθώσεις.

Απλότητα και κομψότητα

Η απλότητα και η κομψότητα είναι δύο στοιχεία που μπορούν να συνδαστούν ιδανικά για το γραφείο και υπάρχει ένα κόλπο για να το πετύχεις. Το κόλπο σάντουιτς που έγινε viral στο TikTok, είναι ένας εύκολος και προσιτός τρόπος να ντυθείς σαν εκατομμυριούχος, σκεπτόμενος το ντύσιμό σου σαν να ήταν ένα σάντουιτς. Ειδικότερα, έχεις δύο κομμάτια ίδιου χρώματος και υλικού, με ένα διαφορετικό χρώμα ή διαφορετικό υλικό στη μέση.

Συνδύασε casual και formal

Θέλεις να είσαι άνετος και καλοντυμένος; Πρέπει να συνδυάσεις casual και formal στοιχεία, ώστε να έχεις μια πιο μοντέρνα και χαλαρή επαγγελματική εμφάνιση. Συνδυάσε, για παράδειγμα, ένα κοστούμι με ένα μπλουζάκι, ή sneakers με ένα παντελόνι.

Καθαρά ρούχα

Κάθε ζευγάρι παπούτσι που φοράς πρέπει να είναι καθαρό, χωρίς γρατσουνιές και με καλή σόλα. Γενικά, ακόμη και από μία ωραία μπλούζα πιο σημαντικό είναι να φοράς καθαρά ρούχα. Όπως λέει και ο σοφός λαός: «Η καθαρότητα είναι μισή αρχοντιά».

5 βασικά tips για καλύτερο στιλ

Αξεσουάρ

Δεν είναι και το πιο έξυπνο πράγμα να φορτωθείς με αξεσουάρ στο γραφείο. Αναζήτησε κάτι λειτουργικό, όπως ένα καλό ρολόι, και που πραγματικά μπορεί να προσθέσει κάτι στο ντύσιμό σου, χωρίς υπερβολές.

Διαχρονικοί συνδυασμοί

Και αυτό αφορά και χρώματα και κομμάτια. Συνδυασμοί όπως μαύρο με λευκό, μπεζ με μπλε ή μονόχρωμοι συνδυασμοί δεν αποτυγχάνουν ποτέ, ενώ υπάρχουν outfits που διαχρονικά μπορούν να φορεθούν.

Dress code

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα, για να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι πρέπει να φοράς στο γραφείο και τι όχι. Το dress code της κάθε εταιρείας είναι ένας καλός οδηγός για να κάνεις σωστές επιλογές.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved