Η Oris μπαίνει στο κλειστό club των σοβαρών καταδυτικών με το AquisPro 4000m

To δίλημμα Rolex Deepsea Challenge ή Omega Ultra Deep μόλις έγινε λίγο πιο περίπλοκο.

Η τάση που ξεχωρίζει στην αγορά ρολογιών τώρα τελευταία, είναι η δημοφιλία των midrange πολυτελών εταιρειών και μοντέλων. Το hype που έχουν δημιουργήσει τα ακριβά, αλλά κυρίως δυσεύρετα μοντέλα της Rolex και άλλων εταιρειών, έχουν προκαλέσει ένα trickle down φαινόμενο που έχει κατευθύνει το αγοραστικό κοινό σε χαμηλότερου κόστους ρολόγια, αλλά και πάλι με κύρος. 

Η Oris είναι μια από τις εταιρείες που έχουν κερδίσει από αυτό το καινοφανές hype και τώρα είναι στιγμή να το κεφαλαιοποιήσει με ένα ρολόι που κοιτάει στα μάτια τα μεγάλα ονόματα, με ένα καταδυτικό ρολόι που αντέχει σε βάθος 4000 μέτρων.

 

 

Το AquisPro 4000m είναι ένα καταδυτικό ρολόι που φωνάζει από μακριά το CV του. Μοιάζει λίγο εκτός εποχής με τις διαστάσεις του, μιας και η κάσα διαμέτρου 49,5mm πάει κόντρα στη νέα τάση των μιρκότερων ρολογιών, αλλά η Oris δεν θέλει μόνο να αποδείξει ότι μπορεί να φτιάξει έναν ανταγωνιστή για τα κορυφαία καταδυτικά της Rolex και της Omega, πρέπει να το δείχνει κιόλας. 

Στα χρώματα που έχει διαλέξει η Oris για την καταδυτική ναυαρχίδα της βλέπουμε έντονες αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου σε μία προσπάθεια να τραβήξει ακόμα περισσότερα βλέμματα, ενώ το μοτίβο των κυμάτων στο καντράν είναι πλέον σχεδόν κλασικό σε ρολόγια της κατηγορίας, βάζοντας το AquisPro 4000m αμέσως στο πνεύμα του κλειστού αυτού club ρολογιών.

 

 

Με τιμή γύρω στις 6000€ δεν είναι στα όρια ενός συνηθισμένου Oris, άλλα συνεχίζει την τίμια πολιτική τιμών της εταιρείας προσφέροντας ένα ρολόι-εργαλείο με δυνατότητες που οι ανταγωνιστές τις κοστολογούν πολύ πολύ παραπάνω.

Στο εσωτερικό της ογκώδους κάσας χτυπάει ο in-house μηχανισμός της Oris, Caliber 400 με 4 Hz συχνότητα, 5 ημέρες αυτονομία και ένδειξη ημερομηνίας που βρίσκεται στη θέση του καντράν. Το ότι έρχεται σε μία φάση που τα μεγάλα ρολόγια χάνουν το momentum της μόδας μόνο πόντους του δίνει προτάσσοντας την ταυτότητα και τις δυνατότητές του σε ένα κοινό που επιμένει να επιλέγει αυτά τα ρολόγια για αυτό που είναι και όχι για αυτό που νομίζουν ότι θα γίνουν οι ίδιοι φορώντας κάτι μοδάτο. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved