Getty Images Ο Sean Connery υπήρξε έμπνευση για το ανδρικό στυλ

Οι λεπτομέρειες δεν έκαναν απλά την διαφορά, αλλά γέννησαν ένα ανδρικό σύμβολο.

To πρώτο πράγμα που έκανε ο Terence Young, ο σκηνοθέτης του Dr. No, όταν γνώρισε τον Sean Connery, ήταν να τον φέρει σε επαφή με έναν μετρ υψηλής ραπτικής. Τον προσωπικό του ράφτη και τον άνθρωπο που χάραξε τον δικό του θρύλο στην ανδρική ένδυση. Τον Anthony Sinclair.

Οι μετέπειτα κατάσκοποι του τύπου Jason Bourne, θα ντυνόντουσαν σαν να κατέβαιναν από το διαμέρισμα τους για να πετάξουν τα σκουπίδια. Αυτό δεν ήταν καν πρόταση για τον ενδυματολογικό κώδικα του 007. Άλλωστε ο Sinclair είχε από τότε ένα από τα διασημότερα καταστήματα ραπτικής στη Saville Row, οπότε το μόνο σίγουρο ήταν πως το αποτέλεσμα, δεν θα έπρεπε να είναι κάτι λιγότερο από το τέλειο. Για τον εαυτό του, όπως και για τον Bond, ο Young προτιμούσε το περίφημο military-cut των μονόπλευρων σακακιών τoy Sinclair, με τους φυσικούς ώμους τους και την ελαφρά «τσιμπημένη» σε στένεμα μέση τους – ιδιαίτερα διάσημο την δεκαετία του ’60.

 

GettyImages 149831090                                           O Sean Connery και ο Anthony Sinclair/Getty Images

 

Συχνά, οι λεπτομέρειες στο ντύσιμο του Sean Connery ως 007 είναι αρκετά διακριτικές για να καταγραφούν με την πρώτη ματιά, αλλά συνεχίζουν να συναρπάζουν όσους προσέχουν το προσεγμένο στυλ. Παντελόνι τύπου cavalry-cut με ανάποδες πιέτες. Mανσέτες γυρισμένες γαλλικού τύπου, στερεωμένες με κουμπιά και όχι με συνδέσμους. Στενά polo και πουκάμισα με φαρδύ γιακά, ακόμη και τα μαντήλια της ποσέτ που φορούσε ο Bond σε τακτοποιημένα τετράγωνα δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους συνειδητοποιημένους στο στυλ. Πόσο μάλλον από τους σχεδιαστές που καλέστηκαν να προετοιμάσουν ενδυματολογικά τους επόμενους Bond.

 

 

Ο Tom Ford, όταν ήρθε η ώρα να ντύσει τον Daniel Craig ως πράκτορα, στράφηκε προς τον ενδυματολογικό κώδικα του Sinclair για τον Sean Connery ώστε να πάρει την έμπνευσή του. Ο Connery ενσάρκωσε ένα νέο είδος αρρενωπότητας για την εποχή που συστήθηκε στο κοινό ως 007. Ανεξαρτήτως του ότι ήταν ένας fit άντρας, μπορούσε να κάνει κάθε σμόκιν, κοστούμι ή polo να τον δείχνει ακαταμάχητο. Ίσως το διασημότερο κοστούμι του, να είναι το γκρι three-piece suit με το οποίο εμφανίστηκε στο Goldfinger. Μπορεί σήμερα να φαντάζει κάτι απλό και συνηθισμένο, αλλά ο Sean Connery ουσιαστικά απέδειξε πως το smart casual suit έχει θέση στην καθημερινότητα.

Ο Connery άφησε το στίγμα του επειδή έκανε καλά τη δουλειά του. Όμως πίσω από εκείνον, δούλεψαν και όλοι εκείνοι που φαντάστηκαν τον James Bond ακριβώς αυτό που έφτασε να πρεσβεύει: την καλύτερη εκδοχή του άντρα. Και πόσο μάλλον στο ντύσιμο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved