Πέντε ισόβιοι κανόνες για το στυλ σου

Καλοκαίρι δεν σημαίνει απαραίτητα μαγιό και t-shirt.

Αύγουστος. Η ζέστη του καλοκαιριού έχει πέσει πάνω μας για τα καλά. Παραλίες, άραγμα, βιβλία, αλλά και έξοδοι, φαγητά, ποτάρες, θέατρα… Σκέφτεσαι πως να κυκλοφορήσεις στυλάτος, τι να φορέσεις χωρίς να χρειαστεί να χύσεις ένα τόνο ιδρώτα; Άνδρας και στυλ… μεγάλη κουβέντα αυτή, ειδικά στη χώρα μας, όπου δυστυχώς το επίπεδο γνώσεων αναφορικά με οτιδήποτε κλασικό είναι στα πατώματα, ενώ οι περισσότεροι άνδρες δεν ξέρουν καλά – καλά πως να φορέσουν ορθά ένα κοστούμι! Anyways, επί του πρακτέου, 5 tips για να δείχνεις εξευγενισμένος τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Ντύσου σωστά

Στην εποχή του «όλα χύμα», του t-shirt, του shorts και του flip – flop, εσύ ντύσου λίγο καλύτερα. Ένα παντελόνι και ένα ελαφρύ πουκάμισο είναι αρκετά για το καλοκαίρι. Άλλωστε, τους ζεστούς μήνες ανάλαφρα μάλλινα, βαμβακερά καθώς και λινά υφάσματα μπορούν να σώσουν την κατάσταση, ακόμα και την πιο ζεστή μέρα/νύχτα. Πουκάμισα μέσα ή έξω από το αεράτο σου παντελόνι, polo (πλεκτά ή μη), λευκά λινά κοστούμια… anything classy. Και το ποτό σου, πάντα μαζί σου το ποτό σου! Ανεπιτήδευτη καλοκαιρινή κομψότητα, θα την ονόμαζε ο Σεφέρης φαντάζομαι.

 

Σακάκι το καλοκαίρι;

Better be overdressed than underdressed, έλεγε ο παππούς μου. Και ναι, το καλοκαίρι μπορείς να φοράς σακάκι. Ένα καλοκαιρινό σακάκι μπορεί να είναι ο πιστός σου σύντροφος τόσο σε επίσημες εκδηλώσεις όσο και σε πιο ανεπίσημες στιγμές, όπου οι συνθήκες το επιβάλλουν. Άλλωστε μπαίνει και βγαίνει εύκολα, don’t you think? Πρόσεξε το ύφασμα και τη μέθοδο ραφής όμως. Ειδικά καλοκαιρινά μάλλινα, λινά (αν δεν σου σπάει τα νεύρα το τσαλάκωμα που έρχεται μαζί τους) ή και βαμβακερά είναι εκεί έξω και περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Το ύφασμα πρέπει να αναπνέει για να σε δροσίζει και να είναι ραμμένο με σχετικό «καλοκαιρινό τρόπο». Όσο λιγότερα ραφτικά add-ons τόσο καλύτερα για το καλοκαιρινό σου σακάκι. Unconstructed jacket το λένε στο χωριό, στα Ελληνικά θα μπορούσαμε να το μεταφράσουμε ως «αποδομημένο σακάκι», σαν το αποδομημένο παστίτσιο που έφαγες χθες το βράδυ στο roof garden με θέα την Ακρόπολη.

summer jackets

 

 

Από τις βερμούδες με αγάπη

Υeap, καλά το κατάλαβες. Η ονομασία βερμούδα προέρχεται από το ομώνυμο νησί του Ατλαντικού ωκεανού, όπου τα ως άνω κοντά παντελόνια στην ουσία τα φορούν ακόμα και ως επίσημο ένδυμα (με σακάκι, γραβάτα, κυριλέ παπουτσάκι και ψηλή κάλτσα). Η καταγωγή τους καθαρά Βρετανική. Καθαρά στρατιωτική, καθώς χρησιμοποιούντο σε αποστολές σε θερμά κλίματα κ.ο.κ. Εσύ πάλι, ούτε καν να σκεφτείς να φορέσεις βερμούδα σε επίσημη εκδήλωση, δεν είσαι στη Βερμούδα Νήσο! Μπορείς όμως να φορέσεις βερμούδα όταν πας για τον καφέ σου, το ποτάκι σου, τη βόλτα σου στα σοκάκια του νησιού κ.τ.λ. Ιδανικά, μην μπεις στη λογική της βερμούδας με τσέπες στα πλάγια, λες και φοράς cargo pants, επέλεξε την κλασική γραμμή, με μήκος που τελειώνει λίγο πάνω από το γόνατο. Πρώτη επιλογή σε χρώμα το κλασικό μπεζ, μετά navy blue και τέλος χακί. Τέλος. Καθάρισες.

 

Τι ώρα είναι, να μη ρωτήσεις

Φόρα ρολόι χειρός. Πέρα από το ότι το ρολόι χειρός είναι ένα από τα ελάχιστα κοσμήματα του άνδρα και η τελευταία πινελιά σε κάθε εμφάνιση, φόρα ένα ρολόι και σταμάτα να ελέγχεις το κινητό σου τηλέφωνο κάθε φορά που θέλεις να δεις την ώρα. Δεν είσαι 15 χρονών. Ένα ρολόι, vintage or not, ακριβό ή φθηνό, will do the job way better.

 

Παπούτσια με κάλτσα ή χωρίς;

Chinos, loafers, boat shoes, φόρα το σωστό παπούτσι για την περίσταση αλλά for the love of God, χωρίς να μοιάζεις σαν Γερμανός τουρίστας. Αισθητικά, ο γυμνός αστράγαλος είναι must τους μήνες που έχει ζέστη. Απλά, σύμφωνα με τους ειδικούς καλό είναι να φοράμε κάλτσες που δεν φαίνονται. Αόρατες της λένε στην αγορά, αγκαλιάζουν μόνο τα πέλματα και προφανώς αποτρέπουν την έντονη εφίδρωση των ποδιών, την κακοσμία λόγω του ιδρώτα που μαζί με την υγρασία φτιάχνει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ εκεί μέσα με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις τις μυκητιάσεις.

Αυτά τα ολίγα, ραντεβού το Χειμώνα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved