Γιατί το λευκό T-shirt παραμένει κλασική επιλογή;

Από τον Brandon στον Zuckerberg.

 

Minimal και ευέλικτο, είναι passepartout. Είναι εκείνη η επιλογή, που δεν είναι ποτέ λάθος, εντάξει σχεδόν ποτέ, και που έχει φορεθεί από τις πιο εμβληματικές αντρικές προσωπικότητες. Και ποιος δεν θυμάται τους James Dean και Varun Dhawan με λευκά μπλουζάκια; Φτάνοντας στο σήμερα, αν βλέπεις το «The Bear», δεν γίνεται να μην έχεις προσέξει την επιστροφή του Carmine Berzattο, που υποδύεται ο Jeremy Allen White μαζί με το λευκό του μπλουζάκι. Ανάμεσα στη φρενίτιδα και στο χάος της κουζίνας, το μόνο που αποπνέει ηρεμία είναι το λευκό μπλουζάκι.

 

 

Τα λευκά T-shirt δεν λείπουν ποτέ από την αντρική γκαρνταρόμπα. Ιστορικά, η δημοτικότητά τους χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν ο στρατός των ΗΠΑ τα χρησιμοποιούσε ως μέρος της στολής τους. Στην ποπ κουλτούρα όμως εντάχθηκαν, όταν ο Marlon Brando και ο James Dean, τα φόρεσαν και τα «απογείωσαν» με τις εμφανίσεις τους στις ταινίες A Streetcar Named Desire (1951) και Rebel Without a Cause (1955), αντίστοιχα. Λίγες δεκαετίες αργότερα, ένα απλό λευκό μπλουζάκι, σε συνδυασμό με ένα τζιν παντελόνι, εξακολουθεί να παραμένει σταθερή επιλογή για τους περισσότερους άντρες. Ένα από τα χαρακτηριστικά του, που το κάνουν μοναδικό είναι πως μπορεί να συνδυαστεί με άπειρους τρόπους. Μπορεί να φορεθεί με ένα απλό τζιν μέχρι και να συνδυαστεί κατάλληλα για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις. Για παράδειγμα, μπορείς να το συνδυάσεις με ένα ανοιχτό πουκάμισο ή ακόμη και με κουστούμι. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα είναι η εύκολη επιλογή στη βόλτα σου.

 

 

Ωστόσο, όταν θέλεις να το φορέσεις για μια πιο επίσημη έξοδο, καλό θα ήταν να έχεις «επενδύσει» χρηματικά. Διάλεξε κάτι ποιοτικό, γιατί είναι κάτι που θα σου μείνει και θα μπορέσεις να το φορέσεις ξανά και ξανά. Σκέψου πως ο Mark Zuckerberg εμφανίζεται συχνά να φοράει μπλουζάκια  Brunello Cucinelli ή ο Evan Spiegel του Snapchat φορούσε ένα λευκό μπλουζάκι Louis Vuitton στο περσινό εξώφυλλο της Vogue Australia. Για να φτιάξεις μια γκαρνταρόμπα με διαχρονικό χαρακτήρα, να έχεις πάντα στο μυαλό σου την ποιότητα. Ένα ποιοτικό μπλουζάκι, θα μπορέσεις να το συνδυάσεις πιο άνετα. Σκέψου το.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved