Τι είναι το Chef-Core στυλ που εμπνέεται από την κουζίνα;

Οι σεφ θεωρούνται άκρως ερωτεύσιμοι από τις γυναίκες και δεν φταίνε μόνο τα τατουάζ.

Tα τελευταία χρόνια έχουμε δει διάφορα ιδιαίτερα στιλ να κάνουν την εμφάνισή τους, ωστόσο αυτή τη φορά φαίνεται πως το επάγγελμα του σεφ είναι αυτό που εμπνέει. Αυτή η τάση για τους γνώστες της μόδας αναφέρεται ως «chefcore» (ένας όρος που επινοήθηκε από τον style writer, Clayton Chambers). Δημοφιλή brands έχουν βρει μια χρυσή τομή, τόσο για τους food lovers όσο για τους fashionistas. Για παράδειγμα, McDonald's x Adidas, Kith x Nobu και η λίστα πάει λέγοντας.

 

 

Με το «chefcore» εννοούμε μια πιο συγκεκριμένη αισθητική, μία τάση εμπνευσμένη από την κουζίνα με καινοτόμο χαρακτήρα. Ειδικότερα, αυτή η τάση βασίζεται στην «ανεξέλεγκτη» εμφάνιση διάσημων σεφ όπως ο Anthony Bourdain, ή ακόμα και φανταστικών σεφ από ταινίες. Αυτή η συγκεκριμένη τάση σε συνδυασμό και με την αγάπη για το φαγητό φαίνεται πως εδραιώνεται. Όπως φαίνεται τόσο οι πραγματικοί σεφ, όσο και εκείνοι που πρωταγωνιστούν σε ταινίες και σειρές εμπνέουν με τις στιλιστικές τους επιλογές και δημιουργούν μόδα.

 

 
 
Ο Derek Guy, η διάσημη περσόνα του Twitter Menswear Guy, μιλώντας στον Guardian τον περασμένο Οκτώβριο (σχετικά με την αυξανόμενη δημοτικότητα του The Bear) ανέφερε ότι οι χρήστες του διαδικτύου εκτιμούν τον Tony Bourdain ή τον Jeremy Allen White και συνδέουν το προσωπικό στιλ τους με έναν δυναμικό και εργαζόμενο άντρα.
 

 

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι επωνυμίες που επιλέγουν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη του food και των drinks το κάνουν μόνο για το στιλ. Υπάρχουν επίσης εκείνοι που έχουν αναλύσει τη σχέση μεταξύ ντυσίματος και καλής διατροφής. Βέβαια αν το σκεφτούμε λίγο πιο βαθιά το θέμα, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Γενικότερα και με την εμφάνιση των ριάλιτι μαγειρικής, οι σεφ έχουν ασκήσει επιρροή με τις στιλιστικές τους επιλογές. Αρκεί να σκεφτούμε, ότι τα τατουάζ που έγιναν εκ νέου πολύ δημοφιλή.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved