Τι είναι η Old Money αισθητική; Και πώς θα την υιοθετήσεις;

Το μυστικό είναι στην απλότητα και για αυτή δεν χρειάζονται πολλά λεφτά.

Η Old Money Aesthetic δεν είναι κάτι καινούργιο, ωστόσο την τελευταία τριετία πρωταγωνιστεί σε συζητήσεις για στιλ. Ουσιαστικά, η «αισθητική του παλιού χρήματος», αν μπορούσε να μεταφραστεί έτσι, δεν είναι μόνο να φοράς να ακριβά ρούχα, αλλά και να ντύνεσαι κομψά και εκλεπτυσμένα χωρίς να δείχνεις αλαζονικός. Ένα από τα χαρακτηριστικά της εν λόγω φιλοσοφίας ήταν και τα ακριβά ρούχα, όμως με την πάροδο του χρόνου και στις ημέρες μας αυτό για πάρα πολλούς λόγους δεν ισχύει. Αν μπορούσαμε να δώσουμε έναν γενικό ορισμό θα λέγαμε πως πρόκειται για έναν τρόπο ζωής με ποιότητα, απλότητα και κλασικό χαρακτήρα. Δεν προτιμώνται οι πιο trendy και εξεζητημένες επιλογές.

 

 

Βασικά χαρακτηριστικά

Για να μπορέσεις να υιοθετήσεις τη συγκεκριμένη αισθητική σε περίπτωση που σε εκφράζει έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της:

Κλασικά χρώματα και μοτίβα. Σκέψου το navy, το γκρι, το λευκό και τις γήινες αποχρώσεις –που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα. Τα μοτίβα είναι απλά και διακριτικά, όπως ρίγες και καρό. Μινιμαλισμός γενικά.

Τα απαραίτητα κομμάτια γκαρνταρόμπας. Τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεσαι μια ντουλάπα γεμάτη με ειδικά κοστούμια. Μπορείς να επιλέξεις να έχεις μερικά ποιοτικά ρούχα, φινετσάτα πουκάμισα, γυαλισμένα παπούτσια και διαχρονικά αξεσουάρ, όπως ένα κλασικό ρολόι χειρός. Επίσης, αν θέλεις μπορείς να αγοράζεις σταδιακά κάποια ρούχα, που μπορεί να κοστίζουν περισσότερο. Φτιάξε ένα πλάνο. Η ποιότητα μπορεί να εντοπιστεί και σε όχι τόσο γνωστά brands.

Σωστή εφαρμογή. Χρειάζεσαι ρούχα που ταιριάζουν στο σώμα σου-γάντι. Το ρούχο πρέπει να αγκαλιάζει το σώμα σου σωστά. Στόχος είναι να βρεις ρούχα που όχι μόνο διαρκούν αλλά και που θα κάνουν upgrade το στιλ σου.

Διακριτικότητα στην επωνυμία. Η επίδειξη δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη φιλοσοφία. Διάλεξε τη διακριτικότητα και φινετσάτες επιλογές χωρίς να «φωνάζετε». Διάλεξε ποιότητα σε σχέση με φανταχτερά λογότυπα ή επωνυμίες που φαίνονται από τα είκοσι μέτρα μακριά.

 

 

Tips για την αρχή

Ξεκίνησε με τα βασικά. Αγόρασε μερικά πουκάμισα, που έχουν καλή εφαρμογή και να έχεις γυαλισμένα υποδήματα. Να θυμάσαι, η ποιότητα είναι πάνω από την ποσότητα. Οι vintage αγορές μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό το ταξίδι. Μπορείς να ανακαλύψεις πραγματικούς θησαυρούς που δεν θα κοστίζουν πολύ.

Grooming. Δεν αρκούν μόνο τα ρούχα, αλλά πρέπει όλη η εικόνα σου να είναι στο ίδιο μοτίβο. Το grooming παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο. Για παράδειγμα, μπορεί να διαλέξεις κλασικά κουρέματα και να προσέχεις την περιποίηση του δέρματος– το καλοδιατηρημένο δέρμα δείχνει ότι εκτιμάς τον εαυτό σου.

Αυτοπεποίθηση και ενδιαφέροντα. Πολύ βασικό. Η αυτοπεποίθηση είναι χαρακτηριστικό της εν λόγω φιλοσοφίας και σε καμία περίπτωση η αλαζονεία. Να έχεις αυτοπεποίθηση χωρίς να είσαι αλαζονικός. Επίσης, διεύρυνε τα ενδιαφέροντά σου για παράδειγμα, θέατρο και τον κινηματογράφος.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved