Όταν ο Michael Jordan υπέγραφε το πλουσιότερο συμβόλαιο της ιστορίας με τη Nike

Όταν είσαι θρύλος μέσα στο παρκέ, εξυπακούεται πως θα είναι θρυλικές και οι συμφωνίες σου.

Πριν από περίπου 39 χρόνια όταν για πρώτη φορά Michael Jordan θα πετούσε πάνω από τα παρκέ του ΝΒΑ, δεν θα προσέφερε μόνο ένα αδιανόητα θεαματικό παιχνίδι. Θα άλλαζε και το ρου της ιστορίας των αθλητικών παπουτσιών, όπως ο κόσμος γνώριζε μέχρι τότε.

23 μαγικές ατάκες σοφίας από τον Michael Jordan 

Τα Nike AIR Jordan θα έκαναν την εμφάνισή τους μετά την αποτυχία του Jordan και της Converse να διαπραγματευτούν όρους και κάπως έτσι θα γεννιόταν ένα από τα μεγαλύτερα trends στην ιστορία των sneakers. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, από τους καλλιτέχνες μέχρι τα πιτσιρίκια, όλοι θα μπορούσαν να βρουν ένα ζευγάρι κάπου στον πλανήτη. Όμως τα νούμερα γύρω από αυτή τη συμφωνία είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά.

 

 

Μέσα στο 2022 το brand της Nike Air Jordan απέφερε κέρδη ύψους 5,1 δις δολάρια, με τον Michael Jordan να βάζει στην τσέπη το 5% επί των κερδών – ή αλλιώς 256 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό το ποσό είναι το διπλάσιο των χρημάτων που έβγαλε στην καριέρα του ως μπασκετμπολίστας. Σύμφωνα μάλιστα με την Centuro Global, ο MJ μετράει συνολικά κέρδη αξίας 1,3 δις από τη Nike.

H ιστορία του μεγαλύτερου come back των μπασκετικών χρονικών

Κάπως έτσι γεννήθηκε η πιο ακριβή συμφωνία o η οποία όχι μόνο απέδειξε πως ήταν κερδοφόρα, αλλά έγινε κομμάτι της καθημερινότητας όλων των ανθρώπων στον πλανήτη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved