To νέο Hublot Big Bang Unico είναι πράσινο από όλες τις απόψεις

Σε συνεργασία με τη Nespresso παρουσίασε ένα ρολόι με έντονο οικολογικό statement.

H χρήση ανακυκλωμένων υλικών στην υψηλή ωρολογοποιία δεν είναι νέα μόδα και σίγουρα έχει αρκετό μέλλον στο πόσα έχει να δώσει ακόμα. Το niche κοινό εμπιστεύεται πιο εύκολα ένα επώνυμο ρολόι που είναι φτιαγμένο από «σκουπίδια» από ότι σε ένα φτηνότερο ρολόι, είτε λόγω προσωπικών απόψεων σαν opinion leaders, είτε γιατί η υπεραξία του σήματος του brand ξεπερνά τις όποιες ενστάσεις μπορεί να προκαλέσει το ευτελές των υλικών.

Δεν χριεάζεται να είσαι πλούσιος για να φορέσεις το ρολόι του Patrick Bateman 

Ειδικά στο κομμάτι του πλαστικού έχουμε δει αρκετά ρολόγια με λουράκι από ανακυκλωμένα δίχτυα και άλλα πλαστικά που βρίσκονται στη θάλασσα, κάτι που ενισχύει τη σχέση των καταδυτικών ρολογιών με το υγρό στοιχείο, αλλά δίνει και ένα συμβολικό μήνυμα στην καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης. Ωστόσο το πράσινο Hublot πάει την όλη τάση ένα βήμα παραπέρα, ξεπερνώντας τους συμβολισμούς.

 

 

Η συνεργασία με τη Nespresso κινείται πάνω σε δύο παράλληλους άξονες αξιοποιόντας ολόκληρη την κάψουλα που απορρίπτεται. Αυτό σημαίνει ότι το νέο μοντέλο της οικογένειας Big Bang Unico έχει και κάσα, αλλά και λουράκι από διαφορετικά, αλλά εξίσου ανακυκλωμένα υλικά.

Ξεκινώντας από την κάσα του, είναι αλουμινένια και σε ποσοστό 28% αποτελείται από παλιές κάψουλες Nespresso. Το αλουμίνιο δεν συγκατέλεγεται στα συνήθη μέταλλα από τα οποία κατασκευάζονται ρολόγια, αλλά η εμπιστοσύνη που δίνει ένας οίκος με το κύρος της Hublot, δείχνει ότι ίσως ανοίγεται ακόμα ένα κεφάλαιο στην μηχανική των υλικών των ρολογιών με έναν ακόμα μεγάλο παίκτη δίπλα στο τιτάνιο, τα συνθετικά υλικά και τον μπρούτζο, συμπληρώνοντας τα κλασικά υλικά όπως το ατσάλι και τον χρυσό. 

Ένα εξίσου πράσινο και μονόχρωμο ρολόι, αυτή τη φορά από τη Girard-Perregaux 

Επειδή οι μεγάλες επαναστάσεις θέλουν και συνέχεια, η Hublot έβαλε και τον καφέ που περισσεύει από τις κάψουλες. Εδώ τα ποσοστά χρήσης δεν είναι και τόσο εντυπωσιακά. Το πράσινο λουράκι του ρολογιού περιέχει μόλις 4,1% αλεσμένους και χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ ενώ έχει και 8,2% ανακυκλωμένο λευκό καουτσούκ. Υπάρχει και ένα δεύτερο λουράκι που έρχεται μαζί με το ρολόι το οποίο είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από ανακυκλωμένα υλικά, 95% πολυεστέρας και 5% καφές από τις κάψουλες.    

 

 

Σε όλα τα υπόλοιπα είναι ένα κλασικό Big Bang Unico με τον μηχανισμό ορατό, και τα 354 στοιχεία που τον αποτελούν, και μια ενδιάμεση για τις διαστάσεις την οικογένειας, με 42mm διάμετρο. Κλασικό μένει και με τον δικό του τρόπο ως μονόχρωμο, αν και σε πολύ έντονο πράσινο, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση της Hublot στα μονόχρωμα ρολόγια, χωρίς να βγάζει μάτι η εμπορική συμφωνία αλληλοβοήθειας μεταξύ των δύο brand.

Τελικά αυτό που μένει είναι ένα οικολογικό μήνυμα που επιθυμεί να κάνει την ανακύκλωση μια λίγο πιο hype τάση. Η χρήση και των δύο υλικών που έχει μια κάψουλα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της, που δείχνει ότι σε ένα ποσοστό όλα μπορούν να ανακυκλωθούν, όσο ασύνδετα κι αν είναι, αρκεί να υπάρχει διάθεση και όραμα. Ελπίζουμε να το δούμε και σε πιο προσιτά ρολόγια μαζικότερης κατασκευής για να αποκτήσει και ουσία το μήνυμα.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved