Michael Jordan: Τα παπούτσια του Last Dance έσπασαν ρεκόρ πωλήσεων

Έγιναν και επίσημα τα πιο ακριβά παπούτσια που πουλήθηκαν ποτέ.

Το δρόμο τους σε δημοπρασία βρήκαν τα παπούτσια του Michael Jordan από τον τελικό του 1998 του ΝΒΑ.

Πρόκειται για τα Air Jordan 13 που φορέθηκαν από τον τεράστιο MJ στο δεύτερο παιχνίδι των Chicago Bulls με τους Utah Jazz, γνωστά και ως παπούτσια του Last Dance μιας και ήταν η τελευταία εμφάνιση του θρύλου με τους Chicago Bulls. Εκείνη την βραδιά οι Bulls κέρδισαν 93-88 τους Jazz με τον Jordan να σκοράρει 37 πόντους, ενώ στη συνέχεια δώρισε το ζευγάρι σε ένα ball boy των Jazz που καθάριζε τα ντουλάπια των Bulls.

 

 

Για το στόρι τα παπούτσια ξεπέρασαν το ρεκόρ κάθε πωλήσεων σε αθλητικό trainer αφού σημείωσαν κέρδος 2,2 εκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν είναι το μόνο merchandize του MJ που έχει αποδώσει καρπούς. Τα Air Ships είχαν σημειώσει μερικά χρόνια νωρίτερα 1,4 εκατομμύρια δολάρια, ενώ μία φανέλα του Michael Jordan -εκείνη της τελευταίας σεζόν τους- έπιασε τα 10 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του 2021.

mj shoes

Και υπάρχουν ακόμη πολλά χρήματα που μπορούν να φέρουν τα παπούτσια του Jordan. Ο οίκος Sotheby's προσφέρει αυτήν τη στιγμή μια συλλογή από έξι ζευγάρια, γνωστά ως "The Dynasty", που πρόκειται να ανταλλάξουν χέρια σε μια ιδιωτική πώληση χωρίς προθεσμία, σε αντίθεση με μια παραδοσιακή δημοπρασία.

dynasty shoes

Υπάρχει ένα ζευγάρι από καθένα από τα έξι παιχνίδια του Jordan που κέρδισαν οι Bulls το πρωτάθλημα του NBA—το Air Jordan VI (1991), το Air Jordan VII (1992), το Air Jordan VIII (1993), το Air Jordan XI (1996), το Air Jordan XII (1997), και το Air Jordan XIV (1998).

Όχι και άσχημα…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved