Assosiated Press Τρία πράγματα που πρέπει να θυμάσαι πριν αγοράσεις σακάκι

Μετά το Πάσχα έρχεται το καλοκαίρι και μαζί γάμοι και βαφτίσια. Οπότε ρίξε μια ματιά πριν επιλέξεις. 

Κανένας άντρας δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας απ' έξω τους κανόνες του στιλ, για αυτό όμως μπορείς να googlάρεις και να μάθεις. Εμείς μαζέψαμε τρεις, σημαντικούς κανόνες που αφορούν την αγορά σακακιού, προκειμένου να είμαστε μεν στην πέννα, και ταυτόχρονα άνετοι με την νέα μας αγορά.

 

 

Πάμε να δούμε τι πρέπει να προσέχουμε. 

 

Την σιλουέτα

Μπορεί να μπεις στον πειρασμό να αγοράσεις ένα σακάκι που αντικατοπτρίζει το πιο πρόσφατο στυλ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ταιριάζει απαραίτητα στη δική σου σιλουέτα. Οπότε μπορεί να πηγαίνεις για καλό αλλά να καταλήξεις απογοητευμένος. Αν πας για στενή γραμμή αλλά έχεις παραπανίσια κιλά, δεν είναι ντροπή να ζητήσεις κάτι μεγαλύτερο. Το σακάκι πρέπει να είναι άνετο, σε σημείο που δεν σε πιέζει κάτω από τις μασχάλες και τα μανίκια δεν μαζεύονται.

 

blazer1

 

Το μάκρος

Όλοι οι οδηγοί λένε ότι πρέπει να είναι λίγο πιο κάτω από τη μέση. Εδώ όμως παίζει ρόλο και το ύψος σου. Αν είσαι ψηλός δεν θα πάρεις ένα σακάκι που θα καταλήξει να μοιάζει με t-shirt. Θέλεις μεγαλύτερο μάκρος και μικρότερο αντίστοιχα αν ανήκεις στα παιδιά που δεν έχουν προικιστεί με ύψος. Ειδικά για όσους είναι πιο κοντοί, κρατήστε και το tip ότι αν το σακάκι είναι λίγο πιο εφαρμοστό, θα δείχνετε και ελαφρώς ψηλότεροι.

 

Best Summer Blazers for Men stylishalpha.com

Διάβασε επίσης: Στυλιστικοί κανόνες που θα σε κάνουν καλύτερο.

Το ύφασμα

Στα καλοκαιρινά σακάκια, θέλεις δύο πράγματα: να μην είναι βαρύ το ύφασμα και να αναπνέει. Πολύ βασικό το δεύτερο τόσο για να μην σκάσεις από την ζέστη, όσο και από άποψη δυσοσμίας. Μην αφήσεις λοιπόν να σε πιάσουν κορόιδο, αν και θα καταλάβεις το σακάκι τόσο από την όψη όσο και από το ότι δεν θα έχει σχεδόν καθόλου βάρος. Έχε υπόψη σου ότι τα καλοκαιρινά σακάκια τσαλακώνονται εύκολα, οπότε πρόσεχε πώς θα κάθεσαι και βγάζε το όπου πρέπει.

 

1664435006457



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved