Η ιστορία του pea coat έχει τις ρίζες της στο πολεμικό ναυτικό

Ένα από τα πιο στυλάτα παλτό ήρθε κατευθείαν από τη θάλασσα.

Πολλά από τα πιο κλασικά ρούχα για τον άνδρα προέρχονται κατευθείαν από τον στρατό, συγκεκριμένα το pea coat μας φέρνει αμέσως στο μυαλό τη θάλασσα και παλιές εικόνες από πληρώματα μέσα στους ωκεανούς. Αυτό φυσικά και δεν είναι τυχαίο μιας και το pea coat έρχεται από το πολεμικό ναυτικό. Το pea coat είναι ένα από τα πιο στυλάτα και ζεστά παλτό που μπορεί κανείς να φορέσει, αρκεί βέβαια να διαλέξει την σωστή ποιότητα η οποία συνήθως είναι 100%μ μαλλί.

Με αυτό το ρούχο οι ναυτικοί προστατευόντουσαν από το κρύο αλλά και την υγρασία από τη θάλασσα. Πιο ειδικά, το pea coat πρωτοφορέθηκε από το Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό γύρω στο 1800. Μετά από κάποιες δεκαετίες το Αμερικάνικο Ναυτικό υιοθέτησε το ίδιο ακριβώς ρούχο για τα πληρώματα της.

 

 
 

Το pea coat μέσα στο χρόνο μεταλλάχθηκε σε διάφορα σχέδια, η ουσία του όμως παρέμεινε η ίδια, να προστατεύει από το δριμύ κρύο πάνω στο πλοίο. Έτσι ένα τέτοιο σακάκι είναι κατάλληλο για τους χειμερινούς μήνες, εξασφαλίζοντας σου ζεστασιά και θαλπωρή αλλά την ίδια στιγμή δίνοντας σου στυλ και τύπο. Πραγματικά όποιος φόρεσε ποτέ στη ζωή του ένα καλό pea coat ποτέ δεν παραπονέθηκε για κρύο ή για έλλειψη στυλ. Κι εδώ ακριβώς είναι η υπεροχή του pea coat.

 

 
 

Πλέον το πολεμικό ναυτικό έχει αντικαταστήσει το ρούχο αυτό με σακάκια πιο ανθεκτικών υλικών, κάτι που είναι λογικό. Σίγουρα όμως το pea coat έχει αφήσει πλέον ιστορία στο ανδρικό ντύσιμο και έχει πάρει σοβαρή θέση στην χειμερινή μας ντουλάπα. Αν λοιπόν δεν έχει τύχει να φορέσεις ποτέ ένα τότε μάλλον αυτή είναι η ευκαιρία σου να το κάνεις και να δώσεις λίγο «ναυτικό» στυλ στο ντύσιμο σου. Εμείς διαλέξαμε μερικά από τα πιο καλά και στυλάτα pea coat για εσένα που είσαι ακόμη στο ψάξιμο. Τα συγκεκριμένα κομμάτια μπορείς να τα βρεις όλα στην ελληνική αγορά.

Δες εδώ μερικά από τα πιο όμορφα pea coats:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved