Διάσημα και αγαπημένα sneakers που μας έμαθε ο κινηματογράφος

Ταινίες σταθμοί στο στο casual στυλ ενός άνδρα.

Ο κινηματογράφος από πάντα μας επηρέαζε σε πολλά επίπεδα της ζωής μας, ένας από αυτά τα επίπεδα είναι και τα ρούχα αλλά και το στυλ. Μερικά από τα πιο γνωστά αθλητικά παπούτσια τα έχουμε δει στο σινεμά και δεν είναι τυχαίο πως μετά από λίγο πήγαμε και τα αγοράσαμε. Το σινεμά επηρεάζει τις ζωές μας αλλά και την ντουλάπα μας σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μία ταινία κι ένας πρωταγωνιστής μπορεί να σου δείξει πως να ντυθείς σωστά. Γενικά πρέπει να είναι κανείς απλός και μετά σιγά σιγά να πηγαίνει προς την πολυπλοκότητα. Αυτός είναι ένας κανόνας που σε οδηγεί πάντα στην επιτυχία. Αυτό ισχύει και για το ντύσιμο μας. Το να είσαι απλός δούλεψε καλά για μερικά από τα μεγαλύτερα είδωλα της μεγάλης οθόνης παγκοσμίως.

 

 
 

Jean-Paul Belmondo: Το «ασχημόπαππο» που ζήλευε ο Alain Delon

Είναι ταινίες που εκτός από κλασικές μας βοήθησαν να κατανοήσουμε τις μόδες μιας συγκεκριμένης εποχής και να την βάλουμε στην γκαρνταρόμπα μας. Συγκεκριμένα εδώ μαζέψαμε μερικά από τα πιο κουλ και γνωστά αθλητικά παπούτσια που έχουμε δει να φοριούνται σε διάσημες ταινίες από διάσημους ηθοποιούς που έγραψαν κινηματογραφική ιστορία.

 

 
 

Alain Delon: Τα μελαγχολικά μάτια ενός ατίθασου αρσενικού

Όποιος αμφισβητεί πως το σινεμά μπορεί να παραδίδει και μαθήματα ανδρικού στυλ και να δημιουργεί ανδρικά πρότυπα, αρκεί να αναλογιστεί παραδείγματα αστέρων όπως οι Marlon Brando, James Dean ακόμα και ο Jean-Paul Belmondo ή ο Alain Delon και πως αυτοί σημάδεψαν για πάντα το ανδρικό στυλ, μέσα από τις κινηματογραφικές τους εμφανίσεις. Εμείς όμως θα δούμε ταινίες που αγκάλιασαν περισσότερο το casual στυλ του άνδρα, από την δεκαετία του '70 και μετά. Τα sneakers είναι μία μόδα που κρατάει ακόμη και μάλλον δεν θα την χάσουμε ποτέ, όπως ακριβώς και το τζην.

Πάμε όμως να δούμε μερικά από τα πιο γνωστά sneakers που σημάδεψαν το σινεμά:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved