Το νέο Navitimer της Breitling τιμά τη Βασίλισσα των Αιθέρων

Η Boeing ολοκλήρωσε την παραγωγή του 747 μετά από 53 χρόνια και η Breitling θυμάται το πρώτο Jumbo Jet.

Η μεγάλη επιτυχία στον βιομηχανικό σχεδιασμό, πέρα από τη χρηστικότητα που είναι προτεραιότητα, είναι η δημιουργία μιας σιλουέτας που είναι αναγνωρίσιμη και διαχρονική από τους μη μυημένους. Για παράδειγμα τον Σκαραβαίο της VW δεν μπορεί να τον μπερδέψει κανείς με κάτι άλλο, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το 747, γνωστό και ως Jumbo Jet που ξεχωρίζει από μακριά με την χαρακτηριστική καμπούρα που δίνει ο δεύτερος όροφος που ξεκινάει από το κοκπιτ και φτάνει μέχρι την αρχή των φτερών. 

 

 

Το ιδιοφυές αυτό σχέδιο, εκτός από εμβληματικό, αποδείχτηκε και χρηστικό με το 747 σε διάφορες εκδοχές του, επιβατικό, στρατιωτικό και εμπορικό, να παράγεται για 53 συνεχή χρόνια μέχρι που παραδόθηκε το τελευταίο από αυτά, σε μορφή μεταφορικού. Η Breitling, ωρολογοποιία που έχει ταυτιστεί όσο λίγες με την αεροπορική ιδέα, θέλησε να τιμήσει την Βασίλισσα των Αιθέρων όπως ήταν το αεροπορικό της προσωνύμιο, με ένα απόλυτα ταιριαστό ρολόι.

Για τον σχεδιασμό αυτού του ιδιαίτερου Navitimer, η Breitling κατέφυγε στα αρχεία, τόσο τα δικά της, όσο και της Boeing. Το Navitimer είναι πολύτιμο εργαλείο χρονομέτρησης, σε πιλότους και μη, από το 1952 χωρίς σημαντικές αλλαγές στην εμφάνισή του. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το ρολόι θα μπορούσε να έχει βγει και το 1969 με την πρώτη πτήση του 747. 

 

 

Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που η Breitling διάλεξε για αυτό το Navitimer τα χρώματα του πρώτου 747 του ‘69 που πέταξε ποτέ. Το κόκκινο φόντο στην ένδειξη της μετρούμενης ταχύτητας  είναι ίδιο με την κόκκινη γραμμή που διέτρεχε το πρώτο κρεμ 747, ενώ υπάρχουν κι άλλες αεροπορικές λεπτομέρειες όπως η πουλάδα της ένωσης πιλότων και ιδιοκτητών αεροσκαφών στη θέση 12. Οι μικρότερες ενδείξεις στο καντράν έχουν μαύρο φόντο για να μοιάζουν με αεροπορικά όργανα ελέγχου και ο αριθμός 747 αναγράφεται σε διάφορα σημεία του χρονογράφου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved