Bell & Ross και Alain Silberstein παρουσιάζουν τα πιο έντονα ρολόγια για το 2023

Το ρολόι που τετραγώνισε τον κύκλο συναντά τον designer που καμπυλώνει τις ευθείες σε τρεις εξίσου ποθητές παραλλαγές.

Ο Alain Silberstein είναι από αυτούς τους designer των οποίων η φήμη τους προηγείται με την καλύτερη δυνατή έννοια. Οποιοσδήποτε μπορεί να αναγνωρίσει την τεχνοτροπία του στα αντικείμενα που σχεδιάζει, ακόμα κι αν δεν ξέρουν το όνομά του. Κόκκινα, κίτρινα, μπλε, τρίγωνα, τετράγωνα και κυκλικά μοτίβα ορίζουν τη φόρμα των αντικειμένων που σχεδιάζει διατηρώντας μια 80s ποπ αισθητική που έχει σπάσει τα στεγανά του κιτς της δεκαετίας και έχει χτίσει τη δική της διαχρονική ξεχωριστή εικόνα. 

Οι συνεργασίες του Silberstein με εταιρείες ρολογιών είναι ένα πρότζεκτ που κρατάει αρκετά χρόνια παίζοντας ένα παιχνίδι που τεστάρει τη σχεδιαστική ταυτότητα των ωρολογοποιών προσθέτοντας σε καντράν και δείκτες τη δική του αισθητική. Στο 4ο επεισόδιο αυτού του πρότζεκτ παίρνει τη σειρά της η γαλλική Bell & Ross. Τρία διαφορετικά μοντέλα που καλύπτουν όλα τα γούστα και τις ανάγκες, κρατούν το εμβληματικό τετράγωνο στυλ τους, αντλώντας έμπνευση από τα όργανα αεροπλάνων, ενώ ταυτόχρονα φιλοξενούν όλα τα στοιχεία της τεχνοτροπίας του σπουδαίου designer.

 

 

Και τα τρία ρολόγια είναι κατασκευασμένα από κεραμικό υλικό, το νέο υλικό φετίχ κάθε ρολογιού που θέλει να είναι μέσα στις κορυφαίες τεχνολογικές εξελίξεις, σε μαύρο χρώμα και με εξίσου μαύρα λουράκια από καουτσούκ. Το μαύρο δεν λειτουργεί σαν καμβάς, αλλά σαν φωτοτράπεζα που αναδεικνύει τις παρεμβάσεις του Silberstein σε καντράν και δείκτες.

Πρώτο στη λίστα είναι το BR 03-92 KLUB 22 είναι η λιτή εκτέλεση που παίζει τον ρόλο του dress watch χωρίς να πλασάρει κάποιο σπουδαίο τεχνικό χαρακτηριστικό, πλην της ημερομηνίας στην αντισυμβατική θέση 4:30. Την παράσταση κλέβει ο κυκλικός δείκτης ωρών που είναι τόσο ενταγμένος στο καντράν που με μια πρώτη ματιά είναι σαν έχει μόνο δύο δείκτες το ρολόι.

 

 

 Στη συνέχεια βλέπουμε το καταδυτικό της συλλογής, το BR 03-92 Marine 22 με τον δείκτη των ωρών να έχει χάσει το εξεζητημένο στυλ του για να κερδίσει σε ευκολία ανάγνωσης σε συνθήκες σκότους. Στο ίδιο μήκος κύματος βλέπουμε και φωσφορίζουσα επίστρωση σε όλους τους δείκτες, αλλά και κόκκινο χρώμα στο 20λεπτο της κατάδυσης στην περιστρεφόμενη στεφάνη. Όσοι νομίζουν ότι η στεφάνη είναι απλά διακοσμητική και το design υπερισχύει της καταδυτικής ταυτότητας, θα διαψευστούν από την βιδωτή κορώνα και τα 300 μέτρα αντοχής. 

Στην κορυφή της τριάδας θα δούμε το BR 03-94 Krono 22 που είναι και αυτό που φιλοξενεί τα περισσότερα στοιχεία της σχεδιαστικής ταυτότητας του Silberstein με 5 διαφορετικούς δείκτες. Μάλιστα κάθε ένας από αυτούς είναι εντελώς διαφορετικός γεμίζοντας το καντράν που όμως δεν χάνει σε κάτι από τη λειτουργικότητά του. Σε μία ακόμα προσπάθεια να τονιστεί το πάτερν, τα πλήκτρα του χρονογράφου είναι κι αυτά μαύρα ολοκληρώνοντας το stealth look. 

 

 

Στο σύνολό της η συλλογή ισορροπεί ανάμεσα στο design σαν αυτοσκοπό και τη λειτουργικότητα δίνοντας μια νέα διάσταση στον υποτιμημένο όρο του dress watch που δεν έχει να επιδείξει εξωφρενικά τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά χαρακτήρα. Μόνο που στην περίπτωση των δύο εκ των τριών μοντέλων της συλλογής, συνδυάζονται και τα δύο. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved