To Panerai Submersible Forze Speciali θα προσπαθήσει να σε κάνει βατραχάνθρωπο

Δεν θα το κάνει με κάποιο μαγικό τρόπο, αλλά με μια πρόσκληση που θα βρεις στο κουτί του…

Κάθε φορά που ένας κατασκευαστής ρολογιών συνεργάζεται με τις ένοπλες δυνάμεις μιας χώρας, υπάρχει πάντα ένα μικρό αγκάθι εκμετάλλευσης της υπεραξίας που παράγουν οι άνδρες και οι γυναίκες που υπηρετούν σε αυτές. Ο καθένας μπορεί να αγοράσει στην κυριολεξία κάτι που υπό κανονικές συνθήκες κερδίζεται με πάρα πολύ κόπο. Όπως κάθε κανόνας όμως, έτσι και αυτός έχει την εξαίρεσή του. 

Η Panerai ξεκίνησε από την αρχή σαν κατασκευαστής ρολογιών για το Ιταλικό Ναυτικό με την περίφημη σειρά Luminor που επέτρεπε στους βατραχανθρώπους και τους υπηρετούντες στα υποβρύχια να βλέπουν την ώρα ακόμα και σε συνθήκες απόλυτου σκότους. Συνεπώς η επιγραφή Marina Militare, όπως λένε οι Ιταλοί το Πολεμικό τους Ναυτικό, δεν είναι ακόμα μία τέτοια συνεργασία κενή περιεχομένου, αλλά ένα ενθύμιο μιας πολύ παλιάς και στενής σχέσης. 

 

 

Το νέο κεφάλαιο σε αυτή τη σχέση είναι το Panerai Submersible Forze Speciali και μάλιστα σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Κοινά τους χαρακτηριστικά είναι το μοτίβο σε στυλ ραντάρ στους χρονογράφους και η πιο ψαγμένη λεπτομέρεια στην περίμετρο της κάσας που μετράει τον χρόνο κατάδυσης σε ένα μοτίβο που θυμίζει το παραδοσιακό σχοινί. Ο υπολειπόμενος χρόνος κατάδυσης έχει μετονομαστεί σε Time to Target δίνοντας έναν τζεϊμσμποντικό αέρα στο σύνολο. 

Η χαρακτηριστική ογκώδης κάσα των 47mm είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και χάρη στα ματ υφή των χρωμάτων της επίστρωσης DLC δείχνει σημαντικά πιο μαζεμένος στο μάτι. Εντός της κάσας χτυπάει ο μηχανισμός  P.9100/R με αυτονομία 3 ημερών ολοκληρώνοντας το ετοιμοπόλεμο προφίλ αυτού του ειδικού Submersibile που θέλει και τον ιδιοκτήτη του ετοιμοπόλεμο.   

 

 

Η διαφορά των δύο εκδόσεων είναι στα χρώματα. Η μία είναι στα κλασικά χρώματα του ναυτικού με το σκούρο μπλε στη στεφάνη να κυριαρχεί, ενώ η έκδοση Experience είναι σε παραλλαγή σαν μία μύηση στον σκληρό κόσμο των υποβρύχιων καταστροφών. Πράγματι, το Experience έχει μέσα στο κουτί του μια πρόσκληση από το σχολείο των βατραχανθρώπων του ιταλικού ναυτικού. Σε αντίθεση με το μπλε που θα παραχθεί σε 300 κομμάτια, αλλά θα συνεχίσει να παράγεται και τα επόμενα χρόνια, το Experience θα παραχθεί σε μόλις 50 κομμάτια. Η πρόσκληση που θα βρουν οι 50 τυχεροί κάτοχοι είναι για να λάβουν μέρος σε ασκήσεις και μέρος της εκπαίδευσης των βατραχανθρώπων, πάντα φορώντας το ρολόι τους το οποίο και θα έχουν τη δυνατότητα να το τεστάρουν σε πραγματικές συνθήκες.   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved