H Oris φέρνει τη 3D printing τεχνολογία στην υψηλή ωρολογοποιία

Αυτή η ανθρακονημάτινη κάσα φτιάχτηκε με έναν πρωτόγνωρο τρόπο για ένα ρολόι.

Το πρόβλημα με την αξιοποίηση της τεχνολογίας αιχμής στα ρολόγια, είναι ότι δεν είναι όλες τις φορές δελεαστική, τόσο για τους κατασκευαστές, όσο και για τους καταναλωτές. Πολλές φορές τεχνολογία υπονομεύει τις κλασικές αξίες κατασκευής ενός ρολογιού. Δεν χρειάζεται να πάρουμε το παράδειγμα των μηχανισμών quartz και την «κόντρα» με τους αυτόματους μηχανισμούς. 

Ας δούμε το πόσος καιρός πέρασε μέχρι να δούμε το τιτάνιο σαν εναλλακτική στα ευγενή μέταλλα. Ενώ είναι ένα μέταλλο που είναι ιδανικό για τον καρπό, λόγω βάρους, έπρεπε να περάσει από πολλά κύματα για να μπεί δίπλα στο ατσάλι και τον χρυσό στις διάφορες αποχρώσεις του. 

Η τεχνολογία 3D printing είναι η μοναδική των τελευταίων ετών που μπορεί να συγκριθεί με την επανάσταση που έφερε το διαδίκτυο στις ζωές μας, αλλά σε ό,τι αφορά τα ρολόγια, αυτή η αίσθηση της απώλειας του χειροποίητου και του craftsmanship, δεν άφηνε περιθώρια αυτοματισμού στην υψηλή ωρολογοποιία. Όλα αυτά μέχρι να σπάσει τον πάγο και να ανοίξει τον δρόμο η Oris.

 

 

To Oris Coulson Limited Edition φτιάχτηκε για φιλανθρωπικό σκοπό, για την ενίσχυση του οργανισμού Coulson Aviation που ενισχύει το έργο της πυρόσβεσης, αλλά το πώς φτιάχτηκε το κάνει ακόμα πιο σπουδαίο. Η κάσα του είναι από ανθρακόνημα και το σχήμα της το απέκτησε χάρη σε μια διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης. 

Ο σχεδιασμός της κάσας βασίζεται σε αυτόν της κάσας του Oris ProPilot διατηρώντας το σχήμα της χαρακτηριστικής του κορώνας. Στις διαφορές με το αεροπορικό ρολόι βλέπουμε το καντράν σε ένα ντεγκραντέ χρωματικό συνδυασμό με βάση το κόκκινο και το πορτοκαλί που θυμίζει φλόγες. Η άλλη μεγάλη διαφορά είναι η στεφάνη από τιτάνιο με επίστρωση PVD γύρω από το κρύσταλλο η οποία δίνει ένα επιπλέον σκαλοπάτι στο εφέ γραναζιού που έχει περιμετρικά η κάσα. 

Η στιβαρή και πανάλαφρη κάσα έχει 41mm διάμετρο και συνδυάζεται με μάλλον συμβατικό δερμάτινο λουράκι, περιορίζοντας στην κάσα την τεχνολογία αιχμής στα υλικά κατασκευής. Η παραγωγή του είναι περιορισμένη, σε μόλις 1.000 κομμάτια, αλλά η φήμη του είναι πολύ πιθανό να ανοίξει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για το πώς θα κατασκευάζονται τα ρολόγια στο μέλλον. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved