Η Omega εύχεται χρόνια πολλά στον 007 με δύο διαφορετικά Seamaster

Τα 60 χρόνια του κινηματογραφικού James Bond μας φέρνουν κάτι από το GoldenΕye του 1995.

Έχουν περάσει 16 χρόνια από την ειρωνική ερώτηση της Eva Green στον Daniel Craig στο τρένο για το αν το ρολόι του είναι Rolex. Η μονολεκτική απάντηση “Omega” ήταν η επισφράγιση μιας σχέσης του James Bond με την Omega που επισήμως, κρατάει από το 1995. Ο μεγαλύτερος κινηματογραφικός πράκτορας έχει φορέσει πολλά ρολόγια στο πέρασμα αυτών των 6 δεκαετιών, και μαζί με το εκάστοτε αυτοκίνητό του, είναι κάτι παραπάνω από εξοπλισμός δράσης. Ο συνδυασμός γκάτζετ και κομψότητας στο ρολόι που του δίνει ο Q, είναι ο τέλειος παραλληλισμός όλων όσων αντιπροσωπεύει ο ήρωας του Ian Fleming. 

Ο τρόπος με τον οποίο ευχήθηκε η Triumph για τα 60 χρόνια του James Bond 

Από τα Rolex, μέχρι τα Seiko, κανένα άλλο ρολόι δεν κατάφερε να συνδεθεί τόσο πολύ με την περσόνα του, όσο το Omega Seamaster, που έχει φορεθεί τόσο πολύ στον καρπό του, που άνετα μπορεί να συγκριθεί με την Aston Martin DB5 ως προς τη διαχρονικότητα της σχέσης τους. Μια διαχρονικότητα που τιμάται με τον καλύτερο τρόπο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 60 χρόνων του πιο επιτυχημένου κινηματογραφικού franchise όλων των εποχών.

 

 

Δύο διαφορετικά Seamaster παρουσίασε η Omega και αυτή τη φορά δεν συνδέεται με κάποια ταινία, αν και το ένα από αυτά κάτι μας θυμίζει. Το πρώτο είναι ένα ατσάλινο Seamaster Diver 300M και είναι ένα κράμα μεταξύ του πρώτου Seamaster που φόρεσε ο Pierce Brosnan στο GoldenEye και του Seamaster που φόρεσε ο Craig στο No Time to Die. To ατσάλι σαν υλικό και το μπλε χρώμα σε καντράν και στεφάνη κοιτούν στο 1995, ενώ η κωνική βαλβίδα ηλίου, το μπρασελέ-δίχτυ και η έλλειψη ένδειξης ημερομηνίας, δείχνουν προς το No Time to Die.

Και το Macallan γιορτάζει τα 60 χρόνια του 007

Στη στεφάνη υπάρχει ο αριθμός 60, αντί του κλασικού τριγώνου που χρησιμοποιείται για να σημαδέψει το 6ολεπτο, μια έξυπνη «σύμπτωση» των 60 λεπτών και των 60 χρόνων του Bond. Για να μην υπάρχει καμία παρανόηση κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, το 60 φωσφορίζει σε πράσινο χρώμα, όπως και ο δείκτης των λεπτών, ενώ οι υπόλοιποι αριθμοί φωσφορίζουν σε γαλάζιο για περισσότερη ευανάγνωστη αντίθεση. 

 

 

Η άλλη έκδοση δεν είναι τόσο κινηματογραφικά νοσταλγική, αλλά τιμά τις λογοτεχνικές ρίζες του James Bond. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα χρηστικό καταδυτικό ρολόι, αν και στον πυρήνα του είναι κι αυτό Seamaster. Η αναφορές στο έργο του Ian Fleming δεν είναι τόσο πρόδηλες. Για παράδειγμα το καντράν είναι από ορυκτό πυρίτιο, το κύριο υλικό της άμμου. Ενώ οι ενδείξεις της περιστρεφόμενης στεφάνης είναι αποτελείται από μικρά διαμάντια σε δέκα διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου, του κίτρινου και του πορτοκαλί. Ναι, αυτό το ρολόι σχεδιάστηκε για να θυμίζει την αγαπημένη Τζαμάικα του Ian Fleming, τον τόπο όπου γράφτηκαν οι καλύτερες ιστορίες του 007. 

Ως πιο πολυτελής έκδοση, εκτός από τα διαμάντια, σαν υλικό της κάσας χρησιμοποιεί το νέο κράμα χρυσού της Omega, το Canopus Gold των 18Κ που εγκαινιάστηκε στο ανανεωμένο Speedmaster και έχει ανάλογα εξωτική τιμή. Αυτό το Seamaster θα έχει μια τιμή που θα αγγίζει τις 140.000€, ενώ η πιο απλή ατσάλινη έκδοση που είδαμε πιο πάνω ,και είναι και πιο καλαίσθητη εδώ που τα λέμε, θα είναι αρκετά φτηνότερη από το τελευταίο Seamaster που φόρεσε o Daniel Craig, με τιμή γύρω στις 7.500€

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved