Τι να κάνεις αν θέλεις το δερμάτινο σου να ζήσει για πάντα

Μάθε πως γίνεται και ξεκίνα δουλειά, τα δερμάτινα τζάκετ είναι ιερά.

Τα δερμάτινα μπουφάν είναι ένα απαραίτητο κομμάτι για οποιαδήποτε γκαρνταρόμπα. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλα ενδύματα, απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα για να παραμείνουν σε τέλεια κατάσταση. Έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στην πολεμική αεροπορία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο επειδή προστάτευαν τους στρατιώτες από το κρύο. Το δέρμα είναι ένα από τα παλαιότερα υλικά που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος. Αυτοί που τα έκαναν σύμβολο μόδας ήταν οι μοτοσικλετιστές και οι ροκάδες, μετατρέποντάς τα σε ένα σύμβολο επανάστασης. Σήμερα, υπάρχουν πολλά χρώματα και στυλ, ακόμη και απομιμήσεις από συνθετικό δέρμα και άλλα συνθετικά υλικά. Το δερμάτινο μπουφάν είναι ένα από τα «αθάνατα» ρούχα που γίνονται ολοένα και καλύτερα όσο παλιώνουν. Κι αυτό διότι, φορώντας το παίρνει την φόρμα του σώματός σου και αποκτά καλύτερη εφαρμογή, ενώ το ξεθώριασμα του χρώματος σε σημεία «στρατηγικής σημασίας» -για παράδειγμα στους αγκώνες, στο γιακά και γύρω από τις τσέπες- του προσδίδει χαρακτήρα και το καθιστά μοναδικό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως το δερμάτινο τζάκετ σου δεν έχει ανάγκη τη φροντίδα σου για να αντέξει στο χρόνο και να δείχνει πάντα σαν καινούργιο. Κι επειδή το δέρμα σαν υλικό απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς.

 

 
 

Τα κουστούμια που κάθε άντρας πρέπει να έχει στην γκαρνταρόμπα του

Ταυτισμένο με την ροκ κουλτούρα, το δερμάτινο biker jacket (και όχι μόνο) έχει φορεθεί από τα μεγαλύτερα fashion icons όλων των εποχών. Όπως τα περισσότερα διαχρονικά κομμάτια στην ιστορία της μόδας, έτσι και το biker jacket -ή Perfecto- είχε αρχικά καθαρά λειτουργική χρήση. Σχεδιασμένο το 1928 από τον Irving Schott, προοριζόταν για τους μοτοσικλετιστές της Harley Davidson στη Νέα Υόρκη. Το σχέδιο του Schott κούμπωνε στο μπροστινό μέρος με φερμουάρ και όχι με κουμπιά, για ευκολία στη κίνηση, ενώ είχε και τη γνωστή ζώνη στη μέση για καλύτερη εφαρμογή. Πάμε όμως τώρα στα πρακτικά. 

Σε περίπτωση που το δερμάτινο σας έχει κάποιο λεκέ. Βρέξτε ένα πανάκι με νερό και καθαρίστε το σημείο εφαρμόζοντας απαλές κινήσεις και ελάχιστη τριβή. Για πιο επίμονους λεκέδες αντί για νερό χρησιμοποιήστε βαζελίνη και ένα πανάκι που δεν αφήνει χνούδι. Προσοχή η έντονη τριβή μπορεί να οδηγήσει σε αποχρωματισμό. Σε περίπτωση που το δερμάτινο σας εμφανίζει ασπρίλες, πιθανότατα προέρχονται από κακή κατεργασία. Δεν έχει αφαιρεθεί σωστά το λίπος από τα δέρμα. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν στην αγορά ειδικά λάδια που θα δώσουν μια μερική λύση στο πρόβλημα. Πριν όμως αγοράσετε κάτι δοκιμάστε μια επάλειψη με baby oil. Αφήστε το να απορροφηθεί και μετά σιδερώστε το δερμάτινο σας.

 

 
 

Προσοχή σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει ποτέ το σίδερο να έρθει σε επαφή με τα χρώματα του δέρματος. Το σιδέρωμα γίνεται από την καλή πλευρά και πρέπει ανάμεσα στην πλάκα του σίδερου και του δέρματος να μεσολαβεί ένα ύφασμα π.χ φόδρα. Το σίδερο να να είναι σε μέτρια θερμοκρασία. Αποφύγετε την χρήση λακ στα μαλλιά και αν δεν γίνεται, τουλάχιστον μην ψεκάζεται την στιγμή που φοράτε το δερμάτινο σας. Η χημική σύσταση της λακ μπορεί να ξεβάψει το δερμάτινο σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν τεχνικές επισκευής η ολικής βαφής του ρούχου που αναλαμβάνουμε εμείς για εσάς. Υπάρχει και η δυνατότητα αλλαγής χρώματος, αλλά είναι κάτι που θα έχει μικρότερη διάρκεια ζωής από την βαφή στο ίδιο χρώμα. Γιατί, στα σημεία τριβής και αν η αλλαγή χρώματος είναι από ένα ανοιχτό χρώμα σε ένα σκούρο, θα υπάρχει μια βάση ανοικτού χρώματος που με την παραμικρή γρατζουνιά θα φαίνεται πολύ έντονα. Για την αποθήκευση του δερμάτινο σας δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη προστασία. Μπορείτε να το προστατέψετε από την σκόνη με μια πάνινη ή πλαστική θήκη ρούχων.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved