Πώς αχρηστεύεις ολοκληρωτικά το ρολόι σου χωρίς να το ξέρεις

Μερικές καλές συμβουλές για μην φθείρεις το αγαπημένο σου αξεσουάρ καρπού.

Το ρολόι είναι για τον άνδρα ένα από τα πιο αγαπημένα του αξεσουάρ. Είναι ένας πιστός σύντροφος στην πορεία του προς την κατάκτηση του στυλ. Σχεδόν όλοι οι άνδρες έχουμε ένα ή και δύο ρολόγια στη συλλογή μας και είμαστε περήφανοι γι’ αυτά. Κανείς όμως δεν ξέρει πως να τα συντηρεί και να τα προσέχει καταλλήλως έτσι ώστε να του κρατήσουν για πολύ καιρό. Για παράδειγμα δεν είναι μόνο ότι ένα ρολόι με δερμάτινο λουράκι δεν ταιριάζει στο χέρι σου, όταν την ίδια ώρα παλεύει να βγάλει τρίποντο στο μπάσκετ. Είναι και ότι το δερμάτινο λουράκι το καλοκαίρι καταστρέφεται. Πολύ γρήγορα. Από το νερό, το αλάτι, τον ιδρώτα, τον ήλιο. Μη φοράς δερμάτινο λουράκι το καλοκαίρι. Αν έχεις μόνο ένα ρολόι, αγόρασε και ένα μπρασελέ ή ένα καουτσουκένιο λουράκι που να τού ταιριάζει. Αν είσαι αγύριστο κεφάλι, τουλάχιστον διάβασε εδώ τις συμβουλές μας για να σώσεις το δερμάτινό σου λουράκι (αν και οι ελπίδες σου είναι λιγοστές).

 

 
 

To Marstimer είναι το νέο ρολόι της Omega που ετοιμάζεται να γράψει διαστημική ιστορία

Το ρολόι είναι ένα πολύ όμορφο αξεσουάρ, όχι μόνο γιατί σε βοηθάει να κοιτάς την ώρα οποιαδήποτε ώρα και στιγμή θέλεις, αλλά και γιατί είναι πολύ κομψό και σου δίνει στυλ. Το ρολόι πάνω σε έναν άντρα προσθέτει κύρος και γόητρο. Είναι κάτι που μια γυναίκα θα προσέξει αν φοράς στο χέρι σου. Είτε όμως είναι ακριβό είτε φθηνό, υπάρχουν κάποια πράγματα που του προκαλούν ζημιά και δεν βοηθούν στην διατήρησή του. Πολλοί δεν γνωρίζουν τι μπορεί να βλάψει το ρολόι και δε σου λέει κανένας επαγγελματίας γιατί φυσικά θέλει να αγοράσεις καινούριο. Εκτός αν έχεις κάποιο φίλο επαγγελματία και σου δώσει κάποιες συμβουλές.

 

 
 

Τα ρολόγια πρέπει να τα προσέχουμε όπως ακριβώς προσέχουμε τα ρούχα και τα παπούτσια μας αν θέλουμε να τα διατηρήσουμε σε άψογη κατάσταση. Πιστεύεις ότι αγοράζοντας ένα καλό μηχανικό ρολόι, ένα αντικείμενο που εκ των πραγμάτων είναι ανώτερο τεχνολογικά από τα περισσότερα μοντέλα με μπαταρία, ξένοιασες για πάντα όσον αφορά στη συντήρησή του; Κάνει λάθος. Όλα τα ρολόγια, ακόμη και τα πολύ ακριβά, θέλουν την συντήρηση τους. Όπως και με τα αυτοκίνητα, το να αντικαταστήσεις το πανάρχαιό σου Cinquecento με μια Aston Martin (υπερβολή αλλά οκ) δεν σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναπάς στο συνεργείο ποτέ ή να προσέχεις πώς θα αλλάζεις τις ταχύτητες και τι καύσιμο βάζεις, έτσι και με το ρολόι σου: Ένα καλό ρολόι έχει κάποιες ευαισθησίες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved