Η μεγάλη επιστροφή του κλασικού και άλλες 8 φθινοπωρινές στυλιστικές συμβουλές

Πρώτες βροχές, πρώτες ψύχρες, ευκαιρία για αναβάθμιση στο ντύσιμό μας.

Μεταξύ καλοκαιριού και χειμώνα βρίσκεται η καρδιά το σοβαρού αντρικού στυλ και με δεδομένο το ότι ο Ελληνικός χειμώνας είναι αρκετά φθινοπωρινός, η σημασία του ντυσίματος αυτής της εποχής, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Οι απλοί συνδυασμοί του καλοκαιριού γίνονται πιο σύνθετοι και πιο ενδιαφέροντες, αλλά ευτυχώς δεν κρύβονται κάτω από βαριά πανωφόρια όπως συμβαίνει τον χειμώνα. Άρα τώρα είναι η εποχή για να λάμψεις με το στυλ σου και στη συνέχεια θα δούμε τα κυριότερα dos και don’ts του φθινοπωρινού στυλ.

Μην φοβάσαι να μιξάρεις το μαύρο με άλλα χρώματα

Ένας στυλιστικός μύθος λέει ότι το μαύρο φοριέται μόνο σε total black, ενώ τα υπόλοιπα χρώματα μιξάρονται πιο εύκολα μεταξύ τους. Όπως συμβαίνει συνήθως με τους μύθους, μικρή δόση αλήθειας υπάρχει και σε αυτόν. Το μαύρο μπορεί να γίνει δημιουργικός καμβάς και πάνω του να ταιριάξουν όλα, ή σχεδόν όλα. Το τελευταίο κάστρο που έλεγε ότι μαύρο με καφέ δεν συνδυάζονται, έχει πέσει και πλέον είναι από τους πιο βασικούς γήινους και φθινοπωρινούς συνδυασμούς. 

Το κυνήγι των trends δεν είναι αυτοσκοπός

Από τα κοτλέ μέχρι τα μποτάκια, το καλοκαίρι μας στέρησε πολλά από τα αγαπημένα μας ρούχα και αυτό που χρειαζόμαστε είναι θαλπωρή των αγαπημένων μας ρούχων και όχι να βρούμε ντε και καλά το νέο που θα αγοράσουμε. Πριν νιώσουμε μοδάτοι, πρέπει να νιώσουμε άνετοι και η επιστροφή στο φθινόπωρο θέλει κλασικά ρούχα.

 

 

Η επάνοδος της πιέτας

Μιλώντας για κλασικά, οι πιέτες είχαν δαιμονοποιηθεί και είχαν θεωρηθεί ως το παντελόνι του παππού και άρα είχε σχεδόν εξαφανιστεί. Πλέον έκανε τον κύκλο της η εξορία της πιέτας και αυτό το κλασικό αντρικό παντελόνι επιστρέφει με αξιώσεις. Ακόμα και ένα φτηνό παντελόνι με πιέτες δείχνει ακριβότερο και ποιοτικότερο από ένα απλό και δίνεις ένας εύκολο κι ανέξοδο τόνο επισημότητας στο καθημερινό σου ντύσιμο.

Ήρθε η ώρα να απεξαρτηθείς από τα sneakers 

Το ξέρουμε ότι είναι το πιο βολικό κομμάτι του ντυσίματός σου, αλλά τα sneakers δεν είναι πανάκεια, ούτε πάνε με όλα. Το φθινόπωρο είναι εδώ για να φορέσεις και πάλι τα δετά σου casual παπούτσια, τα ankle boots και όλα τα άλλα παπούτσια σου που δεν είναι sneakers. 

Συμβουλέψου τον καιρό

Οι παλιοί κάτι ήξεραν που δεν έβγαιναν από το σπίτι χωρίς να ξέρουν τι καιρό θα κάνει και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το αν θα πάρεις ομπρέλα ή όχι. Το φθινόπωρο είναι μια εποχή με έντονες μεταπτώσεις και μπορεί να ζήσουμε την εναλλαγή από καλοκαίρι σε χειμώνα και το αντίστροφο μέσα σε μία εβδομάδα. Ντύσου ανάλογα με τον καιρό για να μην μοιάζεις με κλόουν και για να μην αρπάξεις καμία πούντα.

 

 

Ήρθε η ώρα για την επιστροφή του κοστουμιού 

Η μόδα με τις φόρμες και τις πιτζάμες 24/7 φεύγει μαζί με την πανδημία και το κοστούμι βρίσκει και πάλι τη θέση που του αξίζει στην αντρική γκαρνταρόμπα. Εκεί που ήταν μόνο για γάμους και βαφτίσεις, τώρα είναι και πάλι ρούχο δουλειάς, εξόδου και εμφανίσεων που δεν θέλουμε να είναι και τόσο casual.Το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή για κοστούμι γιατί το σακάκι παίζει τον ρόλο του μοναδικού πανωφοριού που χρειάζεσαι.

Είναι η αποχή των ρούχων περιπέτειας

Workwear και μποτάκια είναι τα must αντικείμενα και ο συνδυασμός τους με ένα καλό αδιάβροχο μπουφάν είναι η στολή του περιπετειώδη άντρα της πόλης. Το ορειβατικό στυλ δεν είναι μόνο για τα βουνά με την προστασία και τη βολικότητα που παρέχουν να αξιοποιείται και στα υπέροχα βομβαρδισμένα πεζοδρόμια της Αθήνας.  

Μην φοβάσαι τον πειραματισμό

Ως μεταβατική εποχή επιτρέπει, εκτός από τα καθαρά φθινοπωρινά ρούχα, τον συνδυασμό καλοκαιρινών και χειμερινών ρούχων, κάτι που μπορεί να δώσει ενδιαφέροντες συνδυασμούς. Τόλμησε να παίξεις με χρώματα που θυμίζουν ταυτόχρονα καλοκαίρι και χειμώνα και φτιάξε το δικό σου στυλ με ταυτότητα.   

Μην αμελείς την εφαρμογή

Με εξαίρεση τα παπούτσια, δεν γίνεται να είναι τέλεια πάνω σου όλα τα ρούχα που αγοράζεις. Μην βαριέσαι να πας στον ράφτη το παντελόνι σου και μην διστάσεις να φέρεις στα νέα σου μέτρα ένα παλιό αγαπημένο ρούχο που δεν σου κάνει πια επειδή αδυνάτισες ή πάχυνες. Ένα τέλειο ρούχο με κακή εφαρμογή είναι πιο ακαλαίσθητο από ένα μέτριο ρούχο με καλή εφαρμογή. Είναι ελάχιστα τα χρήματα που απαιτούνται για να απογειωθεί ένα ρούχο. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved