Η λευκή ολόσωμη φόρμα του Elvis άλλαξε τον τρόπο που ντύνονται οι άντρες

Ο Βασιλιάς έδινε show, ήξερε όμως και να ντύνεται.

To 1973 ήταν η χρονιά που άλλαξε ριζικά το πώς ντύνονται οι άντρες και για όλα αυτά φταίει ο Βασιλιάς του ροκ εντ ρολ, δηλαδή ο Elvis Presley. Η συναυλία που έδωσε στην Χονολουλού της Χαβάης αναμεταδόθηκε ταυτόχρονα ζωντανά σε 40 χώρες του κόσμου. Μετά από αυτό όλα είναι απλά ιστορία.

 

 
 

Τότε το να φορέσει κάποιος ένα τόσο παράξενο ρούχο ήταν μία επαναστατική πράξη. Και σίγουρα αυτό επηρέασε χιλιάδες άνδρες ανά τον κόσμο. Την συναυλία παρακολούθησαν 1,5 δις άνθρωποι. Ένα ρεκόρ που δύσκολα μπορεί να σπάσει. Η λευκή ολόσωμη φόρμα πλέον ήταν απίστευτα διάσημη.

O Elvis ζει ακόμα

Δεν είναι τυχαίο που ο περισσότερος κόσμος δεν έχει ιδέα για την μουσική του Elvis, τον γνωρίζουν όμως σαν «ο τύπος με την λευκή φόρμα». Η τελευταία ταινία του Baz Luhrman με τίτλο Elvis αναλύει πολύ την μανία του Βασιλιά με τις ολόσωμες φόρμες.

 

 
 

Οι εμφανίσεις του Βασιλιά ήταν κάτι παραπάνω από προβοκατόρικες για την συντηρητικότητα της εποχής, το κούνημα των γοφών του, η μανία με το υπερβολικό μαλλί και φυσικά οι λευκές φόρμες. Ακόμη και ο Frank Sinatra δεν άντεξε και σχολίασε αρνητικά όλο αυτό το πράγμα με τον Elvis, αποκαλώντας το ροκ εντ ρολ «μουσική για ανώμαλους».

Στην ουσία όμως ο Presley με το να φορέσει ένα τόσο παράξενο ρούχο έκανε ξεκάθαρο στους άντρες όλου του κόσμου πως είναι οκ να ντύνεσαι διαφορετικά από τον πατέρα σου αν το θέλεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved