Μήπως ήρθε ο καιρός να μην πετάς χύμα τα λεφτά σου στην τσέπη;

Κάρτες, ταυτότητα και χρήματα σε ένα κουλ, δερμάτινο πορτοφόλι.

Το πορτοφόλι είναι για τον άνδρα ότι η τσάντα για την γυναίκα. Εκεί έχει όλα του τα σημαντικά έγγραφα κι εκεί είναι η εστία όλου του του μεγαλείου. Αν δεν έχει καλό πορτοφόλι ο άνδρας τότε δεν έχει προσωπικότητα, δεν έχει κίνητρο να το γεμίσει, δεν έχει τίποτα. Το πορτοφόλι είναι ένα ανδρικό αξεσουάρ που πρέπει να υπάρχει σε κάθε ανδρική τσέπη.

 

 
 

Τδεν έχεις βαρεθεί να έχεις χύμα τα χρήματα σου μέσα στην τσέπη σου; Κάποτε μπορεί να ήταν κουλ όταν ήσουν στο γυμνάσιο πλέον όμως πρέπει να τα έχεις όλα κάπου μαζεμένα σαν άνθρωπος. Κάρτες, ταυτότητα, ψηλά, χαρτονομίσματα.

Τα πορτοφόλια είναι φτιαγμένα για να κλείνουν μέσα τους όλη την ουσία και το είναι του άντρα.

Τα πορτοφόλια μπορεί να έχουν χαρακτηριστικά, όπως κλιπ χρημάτων, ένα πορτοφόλι κερμάτων, ιμάντα ή στήριγμα ζώνης ή φερμουάρ. Τα ειδικά πορτοφόλια είναι σχεδιασμένα για την κατοχή διαβατηρίων, φορητών καρτών ταυτότητας και καρτών βιβλιοθήκης, μεταξύ μερικών παραδειγμάτων.

 

 
 

Ανατρέχοντας στην ιστορία της μόδας, η οποία αποτελεί αντανάκλαση της ιστορίας που μας διδάσκουν στα σχολεία και της κοινωνιολογίας, έμαθα ότι στα χρόνια που οι άνδρες δεν φορούσαν παντελόνια, τα απαραίτητα αντικείμενά τους τα μετέφεραν σε μικρά τσαντάκια. Η λέξη pocket προκύπτει από τη γαλλική λέξη poque και σήμαινε τσάντα. Αν αναζητούσες τον 18ο αιώνα τη λέξη pocket στο λεξικό, θα έβρισκες τον ορισμό: «μικρή τσάντα».

Πλέον ο πολιτισμός έχει προχωρήσει και κάπου εδώ θα βρεις μερικά από τα πιο κουλ πορτοφόλια εκεί έξω:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved