Η Bremont θυμάται την Jaguar C-Type με έναν ταιριαστό χρονογράφο

Η βρετανική ωρολογοποία συνεχίζει το αφιέρωμά της στα ιστορικά μοντέλα της Jaguar γυρίζοντας τον χρόνο πίσω με απόλυτη ακρίβεια.

Στο timeline των μοντέλων των σπορ μοντέλων της Jaguar κανένα δεν έχει καταφέρει το hype της Ε-Type. Όμως πριν από αυτή υπήρξαν μοντέλα που έγραψαν χρυσές σελίδες στα σιρκουί και αξίζει να ανασυρθούν από τη λήθη της ιστορίας, έστω και με τη μορφή αφιερώματος. Η Bremont πήρε την πρωτοβουλία πρόπερσι με ένα ρολόι αφιερωμένο στην τεχνολογική επανάσταση που έφερε η D-Type τη συνέχισε με την Ε-Type και φέτος κάνοντας ανάποδα την πορεία του χρόνου επιστρέφει με επόμενο σταθμό την C-Type και έναν χρονογράφο που μοιάζει σαν να έχει βγει από το λιτό ταμπλό αυτού του ιαγουάρου.

 

 

Όλα πάνω σε αυτόν τον χρονογράφο θυμίζουν τη δεκαετία του ‘50, από το διάτρητο δέρμα στο λουράκι μέχρι το vintage χαραγμένο λογότυπο της Jaguar στο καντράν. Μάλιστα το γυμνό αλουμίνιο του καντράν είναι μια ευθεία αναφορά στο ελαφρύ αυτό μέταλλο που έντυσε το καλλίγραμο αμάξωμα καθε μιας από τις μόλις 53 C-Type που κατασκευάστηκαν. Ένας πολύ μικρός αριθμός παραγωγής, αλλά αρκετός για να γραφτεί ιστορία νικών σε δύο διαδοχικά 24ωρα Le Mans. 

Οι χρονογράφοι έχουν τη διάταξη των δύο, δευτερολέπτων και λεπτών και έχουν την εύκολη ανάγνωση που θα περίμενε κανείς από ένα κανονικό όργανο χρονομέτρησης. Το κόκκινο φιλέτο σε αυτόν των δευτερολέπτων θυμίζει το στροφόμετρο της C-Type ενώ η ασυνήθιστη αμφιδέξια περιστρεφόμενη στεφάνη επιτρέπει το ευκολότερο καλιμπράρισμα στην απόπειρα της μέτρησης της ταχύτητας. 

 

 

Η πιο φετιχιστική λεπτομέρεια είναι για ακόμα μια φορά η χάραξη της κορώνας η οποία αντί για τις κλασικές εγκάρσιες ραβδώσεις έχει το κλασικό μοτίβο του πέλματος των ελαστικών της Dunlop αιχμαλωτίζοντας τη ματιά. To μοναδικό στοιχείο που σπάει τη μονοτονία της νοσταλγίας είναι τα 43mm της κάσας, αλλά η χρωματικά αντίθεση μεταξύ στεφάνης και καντράν το «μαλακώνει» αρκετά καταφέρνοντας να ισορροπήσει ιδανικά μεταξύ κλασικών και σύγχρονων τάσεων. 

Αν οι παραδόσεις είναι για να μένουν, οι βρετανικές παραδόσεις είναι για να συνεχίζονται με μεγαλύτερη φόρα και ήδη έχουν αρχίσει οι φήμες για το πιο ιστορικό μοντέλο της Jaguar θα τιμήσει του χρόνου η Bremont. Ίσως ένα κομψό dress watch αφιερωμένο στη MkII; 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved