Η Bulgari με τη βοήθεια της Ducati φτιάχνει τον πιο κόκκινο χρονογράφο

Δύο από τα μεγαλύτερα σύμβολα του ιταλικού design ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα πραγματικό κόσμημα που μιλάει στην καρδιά κάθε petrolhead

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια ωρολογοποία παρουσιάζει ένα ρολόι με έμπνευση από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, άλλωστε οι χρονογράφοι είναι κομμάτι αυτού του χώρου, και αν υπάρχει μόνο μία τέτοιου είδους συνεργασία που να βγάζει νόημα, είναι μόνο αυτή. Όμως η συνεργασία της Bulgari με την Ducati έχει ένα μοναδικό στοιχείο, άξιο ειδικής αναφοράς.

Μια Ducati για το Dakar

Αμφότερα σύμβολα της υψηλής ιταλικής αισθητικής, αλλά και της μηχανολογικής αρτιότητας που κρύβουν στα έγκατά τους τα προϊόντα τους. Ο Bulgari Aluminium Ducati Special Edition έχει όλα τα χαρακτηριστικά που αναζητά κανείς σε ένα ρολόι της Bulgari και ταυτόχρονα φιλοξενεί όλες εκείνες τις λεπτομέρειες στο καντράν που αναγνωρίζει ως οικείες κάθε μυημένος Ducatista, ακόμα κι αν απουσίαζαν οι αναφορές με το logo της Ducati.

 

 

To κόκκινο χρώμα δεν θα μπορούσε να μην πρωταγωνιστεί, ντύνοντας το κεντρικό καντράν του χρονογράφου. Όμως τα μικρότερα καντράν του είναι μαύρα, όπως παραδοσιακά ήταν τα καντράν της Ducati, τουλάχιστον όπως αυτά ήταν στην αναλογική εποχή, κόντρα στην κυρίαρχη τάση των λευκών καντράν των περισσοτέρων σπορ κατασκευών σε 2 και 4 τροχούς. Από την Ducati είναι δανιεσμένη και η γραμματοσειρά των ευανάγνωστων ενδείξεων, φυσικά σε άσπρο χρώμα για το ιδανικό contrast.

Η κάσα δεν ξεφεύγει από τα 40 mm καθιστώντας τον χρονογράφο εκτός από κομψό και μαζεμένο, βολικό για χρήση πάνω σε δύο τροχούς. Στο ίδιο μήκος κύματος λειτουργικότητας είναι και η επένδυση της στεφάνης με μαύρο καουτσούκ για να αποφεύγονται γρατζουνιές στο βαθύ κόκκινο χρώμα της μοτοσικλέτας Ducati που σχεδόν βέβαια θα έχει ο κάτοχος του ρολογιού. H ίδια τεχνική έχει εφαμροστεί και στα τμήματα του μπρασελέ, προσφέροντας έτσι μια stealth εικόνα που σπάει μόνο από το κόκκινο καντράν.  

 

 

Το αλουμίνιο δεν είναι όυτε το πιο ευγενές μέταλλο για χρήση στην ωρολογοποιία, ούτε και το πιο σύνηθες, είναι όμως παραδοσιακά το υλικό για ελαφρά τμήματα μηχανολογικών λύσεων, όπου ακόμα δεν έχουν μπει ανθρακονήματα και πιο εξωτικά κράματα μαγνησίου και τιτανίου. Το αλουμίνιο λοιπόν ως υλικό της κάσας είναι ιδανικό για ένα ειδικό ρολόι όπως αυτό. 

Τι συμβαίνει όταν η Ducati ενώνει τις δυνάμεις της με τη Lamborghini;

Για την ακρίβεια των μετρήσεων του 1/10 του δευτερολέπτου, ο μηχανισμός BLV 130 των 28.000 ταλαντώσεων ανά ώρα υπόσχεται ακρίβεια αντίστοιχη με αυτή του δεσμοδρομικού συστήματος των βαλβίδων που έκανε πασίγνωστη την Ducati και της επέτρεψε να κοιτάξει στα μάτια πολύ μεγαλύτερους και ισχυρότερους κατασκευαστές στις πίστες και τους δρόμους. Ο χρονογράφος Bulgari Aluminium Ducati Special Edition είναι περιορισμένης παραγωγής, μόλις 1.000 κομμάτια, οπότε πρέπει να είστε γρήγοροι σαν Desmosedici αν θέλετε να προλάβετε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved