H IWC φέρνει την ειδική έκδοση AMG Petronas του Pilot’s Watch πάνω στην ώρα

Μπορεί να άργησε 10 χρόνια, αλλά το timing ήταν ιδανικό στον αγώνα του Miami.

Οι αγώνες της F1 που έχουν πλούσιο παρασκήνιο εκτός πίστας έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και η επιστροφή του Miami στο καλεντάρι του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος είναι ένα από αυτούς. Κανονικά το glam και μόνο αυτού του αγώνα που έχει κάτι από τη χιλιδάτη παρακμή των 80s όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο Miami Vice θα ήταν υπεραρκετό, άλλα ένα καπρίτσιο (;) της FIA οδήγησε στην πιο αστεία παράσταση διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών. 

Πρόθεση της αρχής είναι να επιβάλλει κανονισμούς στρατιωτικού τύπου στην εμφάνιση στο grid. Εκτός από κανόνες που αφορούν τα εσώρουχα, θέλει επίσης  να απαγορεύσει κάθε είδους κοσμήματα για λόγους ασφαλείας και αυτό οδήγησε τον Lewis Hamilton να βάλει ό,τι κόσμημα είχε συν τρία ρολόγια στα χέρια του. Όμως για μια στιγμή, γίνεται F1 χωρίς χρονογράφους; Η σχέση της  F1 με τα ρολόγια πάει πολύ μακριά, από τοτέ που δεν υπήρχαν καν χορηγοί και η ωρολογοποιία ήταν συνεργάτης της F1 για σκοπούς χρονομέτρησης και τηλεμετρίας. 

 

 

Ίσως γι’αυτό και η συγκυρία της ανακοίνωσης της συνεργασίας της Mercedes με την IWC να έρχεται στην κατάλληλη στιγμή, για να υπογραμμίσει το παράλογο του κανονισμού. Η εταιρεία που έχει ταυτιστεί όσο καμία άλλη με την αεροπορία είναι εδώ και δέκα χρόνια της επίσημης ομάδας της Mercedes, όμως δεν είχε παρουσιάσει κάποιο μοντέλο που να τιμά αυτή τη συνεργασία. Φέτος στον αγώνα του Miami μάλλον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και είδαμε στα χέρια των πιλότων, και όχι μόνο, της Mercedes AMG Petronas ένα διαφορετικό Pilot’s Watch Chronograph 41.

Το χρώμα είναι αυτό κεντρίζει αρχικά την προσοχή σε αυτό το ειδικό μοντέλο. Το τυρκουάζ κυριαρχεί στο λουράκι και στις ενδείξεις του καντράν. Είναι φυσικά το χρώμα του κύριου χορηγού της ομάδας, όμως είναι κι ένα χρώμα που θυμίζει τις νέον επιγραφές του Miami, θυμίζει το logo του Miami Vice και την ειδική φανέλα των Miami Heat. Συνεπώς η παρουσίασή του είχε μια ακόμα ευτυχή σύμπτωση. 

 

 

Η άλλη μεγάλη διαφορά είναι στο υλικό της κάσας όπου το ατσάλι έδωσε τη θέση του στο τιτάνιο. Στην εποχή του ανθρακονήματος και των συνθετικών υλικών υπάρχει ακόμα ένα μέταλλο που αντιστέκεται, το τιτάνιο. Η «αγωνιστική» κληρονομιά του κράματος της κάσας το κάνει και λίγο πιο ελαφρύ, άρα και πιο εύκολο στην καθημερινή χρήση και πιο ενδιαφέρον στην αφή με την τραχιά του επιφάνεια. 

Κι επειδή η σχέση της F1 με την ωρολογοποία είναι περισσότερο συνεργασία παρά χορηγία, τα πρώτα IWC Pilot’s Watch της έκδοσης μοιράστηκαν σαν δώρο σε ολόκληρο το προσωπικό της ομάδας Mercedes AMG Petronas, από τους οδηγούς μέχρι τον τελευταίο μηχανικό. Σύντομα θα είναι διαθέσιμο και στο ευρύ κοινό σε όλα τα σημεία πώλησης, ακόμα και online μιας και δεν πρόκειται για περιορισμένη έκδοση.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved